Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi ağustos ayında başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi ağustos ayında başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 15:21

Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi ağustos ayında başlayacak

Haberin Devamı

KARS, (DHA)-SERHAT Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, 10 milyon 600 bin avroluk “Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi" çalışmalarına Ağustos ayında başlanacağını söyledi.
    SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kars’ta görev yapan yerel ve yaygın medya temsilcileriyle bir araya geldi. Kapu, ajansın çalışmaları ve yürüttükleri projeler hakkında basına bilgi verdi. Ajansın Avrupa Birliği’nin desteğiyle yürüttüğü 10 milyon 600 bin avroluk “Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi" için ağustos ayında çalışmalara başlanacağını ifade eden Kapu, “Projenin ihale süreci devam etmektedir. 10 milyon 600 bin Euro’luk bu proje Ordu Caddesi, şimdiki ismiyle Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan 106 tane binasıyla birlikte, yol, kaldırım, sokak sağlıklaştırması çalışmaları yapılacaktır. Proje kapsamında Kars kent merkezi ve Ani Antik Kenti’nde çeşitli iyileştirme çalışmaları ile zengin tarihi kültürel dokunun korunması ve bu zengin mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Ayrıca Projenin Teknik Yardım Bileşeni kapsamında yapılacak çalışmalarla kentteki turizm işletmeleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili paydaşların kurumsal kapasiteleri artırılacak ve yapılacak olan tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile Kars’ın ulusal ve uluslararası planda bilinirliği artırılacak" diye konuştu.
ESNAF HASSAS DAVRANMALI VE İYİ NİYETLİ OLMALIö
    Kars’ın ve bölgenin turizm hareketliliğine değinen Kapu, bölgenin tanıtımı için ajansın önemli çalışmalar yaptığına vurgu yaparak şunları söyledi:
    “Terör olaylarının azalması, Ani’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi ve şehrimizin bir Bakanının olmasının tanınırlık açısından çok ciddi bir etkisi oldu. Diğer bir etken ise turizmin altyapısına yönelik Kars Valiliğinin öncülüğünde Ajansımızın destekleriyle bazı turizm altyapı hizmetlerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olmasıdır. Ultra insanlar çok ultra bir şey beklemiyorlar. İyi niyet, temiz halis bir kalple davranış her kapıyı açar. Burada esas olan temel faktör şudur; esnaf da olsanız, gazeteci de olsanız, kamu kurum mensubu da olsanız iyi niyetli olduğunuz zaman yani o insanlara karşı iyi niyetli davrandığınız zaman emin olun insanlar sizin eksikliklerinizi, kusurlarınızı görmemezlikten geliyor. Ama kötü niyetli olduğunuzu hissettiklerinde isterseniz onlara altından kilim de serin kesinlikle gelmezler. Onun için esnafımızın bu konuda çok hassas davranmaları ve iyi niyetli olması lazım."
    SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, sonuç odaklı programlara ağırlık vereceklerini belirterek, “Kalem Kitap Kahve Evi’nde olduğu gibi daha çok kadın, çocuk ve gençlere yönelik desteklere öncelik vermeyi hedefliyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!