Tarihi caminin restorasyonu tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi caminin restorasyonu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 11:58

Tarihi caminin restorasyonu tamamlandı

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 161 yıllık Havai Camii'nin restorasyonu tamamlanarak, ibadete açıldı.

Sandıklı'daki tarihi Havai Camii'nin restorasyon çalışmaları kapsamında; duvarlarında Osmanlı dönemine ait altın varak, barok ve ahşap tarzı süslemeler ortaya çıkarıldı. Tavan arasında ise döneme ait 'kündekari' tarzı yapılan dolap kapıları da bulundu. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce 2014 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan camide çalışmalar tamamlanırken, Ramazan ayının ilk teravih namazı ile cami ibadete açıldı. Gün yüzüne çıkarılan altın varak, barok ve ahşap tarzı süslemeler hat ustaları tarafından birebir aslına uygun restore edilirken, camiyle yaşıt olduğu tahmin edilen dolap kapıları da sergileniyor.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, Sandıklı Müftüsü Davut Çalışkan ve İl Genel Meclis Üyeleri tarihi camide ilk teravih namazına katılarak, caminin tarihi kapısı önünde fotoğraf çektirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl, "Tarihi değerlerimize önem veriyoruz. Tarihi değer ve varlıklarımızı korumaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Havai Cami'mizin tarihi değerine kavuşması bizleri sevindirdi" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!