Tarihi cami bahçesinde iftar

Güncelleme Tarihi:

Tarihi cami bahçesinde iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 11:33

Tarihi cami bahçesinde iftar

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da gönül birliği yapan bir grup kadın, geleneksel hale getirdikleri iftar sofrasını bu yıl tarihi Yivli Minare Camisi'nin bahçesine kurdu.

Şükriye Yaman'ın öncülüğünde 9 yıl önce bir araya gelen ve 'Ahde Vefa' sloganıyla yola çıkan bir grup kadının geleneksel olarak verdiği iftar yemeği bu tarihi Yivli Minare Camisi'nin bahçesinde verildi. 'Gönül Dostları' adıyla tanışma, kaynaşma, yardımlaşma, dayanışma çalışmalarını sürdüren kadınların verdiği iftara katılım yoğun oldu. İftarda, çorba, nohut, keşkek ve helva ikram edilen edildi.

Yaklaşık 700 kişinin katıldığı iftarda yemekleri kadınlar kendileri servis eti.

'Gönül Dostları' projesini yürüten Şükriye Yaman, "9 yıl önce aramızdan gencecik bir bedeni trafik kazasında kaybettik, derin bir üzüntü yaşadık. Yola çıkış hikâyemiz bu olay üzerine başladı, o günden beri gönül birliği yaparak kaybettiğimiz yakınlarımızın hayrına Ramazan aylarında iftar yemeği vermeyi geleneksel hale getirdik. Masraflarımızı kendi imkânlarımızla, yakınlarımızın desteğiyle karşılıyoruz, yaptığımız hayır işleriyle ruhen rahatlıyoruz. Allah kabul eylesin" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!