Taraftara yakısmadı

Güncelleme Tarihi:

Taraftara yakısmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gaziantepspor taraftarlarının maç sonrası İstanbulsporlu ve kendi futbolcularına saldırması, stadı savaş alanına çevirmesi iki kulüpte de üzüntü yarattı.

Gaziantepspor-İstanbulspor maçı sonrası G.Antep taraftarlarının çıkardığı olaylar tepkiyle karşılandı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte düşme hattındaki takımlarının futbolcuları, teknik heyet ve yönetim aleyhine tezahürat yapan Gaziantepli taraftarlar, stat koltuklarını parçaladı, İstanbulspor kafalesinin otobüsüne saldırdı.

Gaziantepli futbolcular, taraftarlarla tartıştı. Stad koltuklarını söküp sahaya atan taraftarlar, 2 polis ile bir kameraman ve taraftarın yaralanmasına yol açtı. Daha sonra tesislerde de gösteri yapan fanatikleri emniyet güçleri havaya ateş açarak dağıttı.

Yerel gazetede çalışan İsmail Güneş maçın bitiş düdüğüyle İstanbulsporlu kaleci Zdravkov ve Halilagiç'e sopayla saldırdı. İstanbulspor kafilesi olayı herkese maletmemek gerektiğini belirtti. Gaziantepspor yönetimi de taraftarın tepkisinin aşırı ve üzücü olduğunu dile getirdi.

G.Antep'e 300 milyon ceza

PFDK dün yaptığı toplantıda G.Antep Kulübüne 300 milyon lira ceza verdi. Kurul 29.3.1998 tarihinde oynanan Kayserispor Gaziantepspor maçında çıkan olaylar nedeniyle bu cezayı verdiğini açıkladı. Kurul ayrıca G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Samsun maçında disiplin cezası gerektiren bir eylemde bulunmadığını da kararlaştırdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!