Tanülkü, cezaevinde 'Son KuÅŸlar'ı oynadı,

Güncelleme Tarihi:

Tanülkü, cezaevinde Son Kuşları oynadı,
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 12:25

Tanülkü, cezaevinde 'Son Kuşlar'ı oynadı,

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDÄ°RNE, (DHA) -ÂSÄ°NEMA ve tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü'nün baÅŸrolde oynadığı, Sait Faik Abasıyanık'ın 'Son KuÅŸlar' adlı eserinden uyarlanan oyunun galası Edirne Kapalı Cezaevi'nde yapıldı. Oynu izleyen Edirne Valisi Günay Özdemir ve diÄŸer protokol üyeleri duygu dolu anlar yaÅŸarken, bazı mahkumların gözyaÅŸlarına hakim olamadıkları görüldü.
1970 yılında henüz 18 yaşındayken cezaevine girerek 7 yıl hapis yatan ve ardından hayatını oyunculuğa ve kader mahkumlarının sorunlarına adayan sinema ve tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü'nün başrolünü oynadığı, Sait Faik Abasıyanık'ın 'Son Kuşlar' adlı eserinden uyarlanan tiyatro oyunun galası Edirne Kapalı Cezaevi'nde yapıldı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında oynanan galayı Edirne Valisi Günay Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan ,cezaevi müdürleri gardiyanlar ve mahkumlar izledi.
BARIŞA İHTİYAÇ VAR
Ünlü oyuncu Turgay Tanülkü'nün başrolünü oynadığı ve yönettiği, 'Son Kuşlar' oyunu öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1970 yıllarda siyasi görüşü nedeniyle 7 yıl cezaevinde kaldığını anlattı. Ülkenin ihtiyacı olan barışı cezaevinde oynadığı tiyatro oyunlarıyla yakalamaya çalıştığını söyleyen Tanülkü, "Bunun için yola çıktım. Ülkenin barışa ihtiyacı var. Barışı cezaevinde yakalamaya çalışıyorum. Bu uğurda tiyatroyu kullanıyorum. Çünkü sanat bütün duvarları aşar" dedi.
GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİLER
Ardından sahneye çıkan Turgay Tanülkü ve ekibi duygusal anların büyük bir ustalıkla anlatıldığı 'Son Kuşlar' adlı tiyatro oyunu oynandı. Demir parmaklık dekorunun kulanıldığı oyunda Turgay Tanülkü ve ekibi gösterdikleri performansla protolkolün duygu dolu anlar yaşamasına neden olurken, oyunu izleyen çoğunluğu kadın mahkumların, oyun boyunca gözyaşı döktükleri görüldü. Oyun sonunda Edirne Cumhriyet Başsavcı Muhammet Savran, Tanülkü'ye teşekkür ederek çiçek verdi.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!