Tanışmada ilk dikkat dişlere

Güncelleme Tarihi:

Tanışmada ilk dikkat dişlere
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 00:00

Dişlerinin şekli ve renginden dolayı bazı kişilerin gülmeyi unuttuğuna dikkat çeken Topraklı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yusuf Alak, "Sağlıksız dişler sosyal hayatı da etkiliyor. Estetik diş hekimliği uygulamalarıyla ağız sağlığı düzeltilirken, bireyler psikolojik açıdan da desteklenmiş olur" dedi.

SAĞLIKSIZ diş ve diş etleri vücüt sağlığını etkilediği gibi sosyal yaşantıya da önemli ölçüde darbe vuruyor. Dişlerinin şekli ve renginden dolayı bazı kişilerin gülmeyi unuttuklarına dikkat çeken Topraklı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yusuf Alak, "Sağlıksız dişler fonksiyonel bozuklukların yanında, insanların kendine güven duygusunun zedelenmesine neden olur. Sağlıksız dişler sosyal hayatı da etkiliyor. Estetik diş hekimliği uygulamalarıyla ağız sağlığı düzeltilirken, bireyler psikolojik açıdan da desteklenmiş olur" dedi.

Hastalara yapılan çeşitli protezlerle bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesinin amaçlandığını ifade eden Alak, "Günümüzde doğumsal şekil ve sayı anomalilerinin düzeltilmesinde, ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde, diş beyazlatma işleminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde, aşırı çürük ve çapraşık dişlerin düzeltilmesinde protetik tedaviler uygulanabiliyor" diye konuştu.

İLK GÜLÜMSEME ÖNEMLİ

Alak, yaşları 18-50 arasında değişen bireyler üzerinde yapılan araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçları Ankara Hürriyet’e açıkladı.

Sağlıksız dişlerin kalp, böbrek ve eklemler gibi yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol edebileceğini belirten Alak, "Araştırmaya katılanların yüzde 94’ü yeni tanıştıkları kişilerde ilk dikkatlerini kişinin gülümsemesinin çektiğini belirtmiş. Katılımcıların üçte biri ise sağlıksız dişlere sahip biriyle öpüşmek istemeyeceğini ifade etmiş. Katılımcıların yüzde 71’i sağlıklı ve güzel gülümsemeye sahip olan bireylerin olmayanlara göre çok daha kolay arkadaş edinebildiklerini belirtmişler. Katılımcıların üçte biri estetik olmayan bir gülümsemeye sahip çalışanların daha az terfi aldıklarına inanıyorlar" dedi.

EN ÖNEMLİ ŞEY GÜLÜMSEME

Alak, "Yaşları 18-50 arasında değişen bireyler üzerinde yapılan araştırmaya katılanların yüzde 94’ü yeni tanıştıkları kişilerde ilk dikkatlerini kişinin gülümsemesinin çektiğini belirtmiş. Katılımcıların üçte biri ise sağlıksız dişlere sahip biriyle öpüşmek istemeyeceğini ifade etmiş" dedi.

Ağız ve diş sağlığı nasıl korunur

Diş hastalıkları ve diş sağlığının korunması açısından erken tanının çok önemli olduğunu söyleyen Yusuf Alak, "Yılda en az iki kez diş hekimine muayene olunması gerekiyor. Diş çürümelerinin önlenmesinde sularda yeterli flor olması, düzenli olarak dişlerin fırçalanması, diş ipi kullanılması, aşırı tatlı ve şekerli yiyeceklerden olabildiğince kaçınma bunlar yendiğindeyse mutlaka dişlerin fırçalanması temel uygulamalar. Dişler sert cisimlerle karıştırılmamalı, kabuklu yiyecekler dişlerle kırılmamalı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!