Tanık: Biz de Filenin Aslanlarıyız

Güncelleme Tarihi:

Tanık: Biz de Filenin Aslanlarıyız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 12:50

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın kaptanı Sinan Cem Tanık, olimpiyatlarda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı'yla ilgili konuştu.

Sinan Cem Tanık, “Filenin Sultanları”nın Ankara'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinciliğinin ardından yükselişini sürdürdüğünü belirterek, “Başarıları oradan başlıyor. Elde edilen başarı kartopu şeklinde büyüyor. Çok çalışıyorlar ve iyi oynuyorlar. Avrupa'da onlara kafa tutabilecek beş takım belki vardır. İpin ucunu bırakmadılar ve hak edilmiş başarı elde ettiler” dedi.

Bayan voleybolcuların elde ettikleri başarılarla desteği artırdıklarını vurgulayan tecrübeli oyuncu, “İlgi çektiler. Bizim de yapmamız gereken şey bu. İçinde bulunduğumuz Avrupa grubunun mücadele seviyesinin yüksek olması nedeniyle biraz yavaş geliyoruz. Son Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Yukarı doğru yavaş yavaş geliyoruz. Hedefimiz mümkünse Avrupa'da 5-8 takım arasında yer almak” diye konuştu.

“Pozitif anlamda bayanları kıskanıyorum”

Sinan Cem Tanık, iyi anlamda bayan milli voleybol takımını kıskandığını da söyledi.

Olimpiyat oyunlarına katılmanın her sporcunun hayali olduğunu anlatan milli oyuncu, şöyle konuştu:
“Pozitif anlamda söylüyorum onları kıskanıyorum. Ben de olimpiyatlara gideriz diye düşünüyordum. Mümkünse diğerine gidip voleybolu bırakmak istiyorum. Olimpiyatlara gitmeden voleybolu bırakmayı düşünmüyorum. 36 yaşında olimpiyatlara gitmeye hazırım.”

“Biz de Filenin Aslanlarıyız”

“Filenin Sultanları”, “12 Dev Adam” ve “Potanın Perileri” gibi benzetmeler sonrası kendilerinin de bu yönde bir beklentileri olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan milli takım kaptanı, “Biz de Filenin Aslanlarıyız” dedi.
Kendi katıldıkları turnuvaların medyada fazla yer almamasından şikayet eden Tanık, “2005 Üniversite Oyunları, İzmir'de oynanmıştı. O zaman 'Filenin Efeleri' diye çıkmıştı. Daha sonra 'Filenin Aslanları'na çevirdiler. Böyle tanımlanmak hoşumuza gidiyor. Bu tanımların ve sloganların insanların aklına kazınması faydalı oluyor. 'Filenin Sultanları' tanımlaması bir haber sonrasında oldu ve çok beğenildi. İsim çok güzel oturdu. Konuyu daha sıcak hale getiriyor. İnsan sevdiği arkadaşına isim takar.”

“Büyük kulüpler olmadan Türk sporu yürümez”

Tecrübeli bir isim olarak kulüpler düzeyinde Türk voleybolunu değerlendiren Sinan Cem Tanık, her sporda olduğu gibi voleybolda da büyük kulüplerin destek vermesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Voleybolda basketbol ve futbola göre harcanan paranın dönüşünün çok daha yüksek olduğuna dikkati çeken milli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Futbolda bir yabancı oyuncu 15 milyon avro bonservis verilerek alınabiliyor. 3-4 milyon avro da kendisine veriliyor. Voleybolda doğru planlamayla oluşturulacak takım, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacak bir ekip, bir futbolcunun bir sezonda aldığı ücrete kurulabilir. Fenerbahçe ciddi yatırım yapıyor. Galatasaray da aşağı yukarı aynısını yapıyor. Beşiktaş ise tamamen çekildi. Bayanlarda biraz mücadeleci durumda. Bu büyük kulüplerimiz olmadan Türk sporunun yürümesi mümkün değil. Beşiktaş'ın çekilmesi kötü oldu. Birçok kişi açıkta kaldı. Aralarındaki rekabet keyfi artırıyordu.”

-Hazırlıklar-

Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu için yaptıkları kamp çalışmalarının da iyi gittiğini söyleyen, ilk aşamada teknik ve güç çalıştıklarını kaydeden Sinan Cem Tanık, “Her zaman yoğun tempomuz vardı. İlk defa uzun bir tatil yaptım. Uzun zamandır yapmadığım dinlenme döneminden sonra çalışmalara katıldım. Voleybola yeni başlamış gibiyim” dedi.

Eleme grubundaki rakipleri değerlendiren milli takım kaptanı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Portekiz birkaç yıldır iyi seviyede oynuyor. Halkbank'ta da görev yapan İtalyan bir antrenörleri var. Avrupa'dan çok Brezilya ekolüne sahip. Britanya ise olimpiyatlarda mücadele ediyor. Hazır gelecekler. Belarus önceki sene bizim grubumuzdaydı. Oyuncuları iki senedir Rusya gibi sert bir ligde oynuyor. Kolay grup değil. Zorlu bir grup da değil. Birincilik şansımız çok yüksek. İyi bir hazırlık dönemi geçireceğiz ve işi şansa bırakmayacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!