Taner Aşkın: Galatasaray'ı bu vebalden kurtarın!'

Güncelleme Tarihi:

Taner Aşkın: Galatasarayı bu vebalden kurtarın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 15:34

Galatasaray camiasının duayenlerinden Taner Aşkın, Atletico Madrid ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ödenemeyen Soma parası ile ilgili olarak yönetime çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray ile Atletico Madrid futbol takımlarının, Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine yardım amacıyla Ağustos 2014'te İzmir'de oynadığı yardım maçından elde edilen gelirin hala Soma'ya aktarılmamasının yankıları sürüyor.

Türkiye'de ilk olarak MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay tarafından gündeme getirilen, ardından 'hurriyet.com.tr'nin yaptığı haber sonrası kamuoyunda büyük yankı yaratan olay, Galatasaray Kulübü'nün bugün yapılan divan kurulu toplantısına da damga vurdu. Toplantıda bir konuşma yapan eski yönetici Taner Aşkın (üstte), "Soma'ya bağışlanmak adına toplanan para, sadece 30 bin Euro için bloke edildi ise, biz kendi cebimizden verelim, Galatasaray olarak bu vebali taşımayalım. Hassas bir konu, bu işi bir an evvel çözelim. Bu paranın bir an önce Soma'ya gönderilmesi gerekli" dedi.

Haberin Devamı

Taner Aşkın: Galatasarayı bu vebalden kurtarın

Taner Aşkın ayrıca, eski başkan Ünal Aysal'ın döneminin 28 Mart'ta yapılacak mali kongrede ayrı ibra edilip edilmeyeceği yönündeki tartışmalara da değinerek şunları söyledi:

"Başkan Duygun Yarsuvat 'iki ayrı ibra oylaması yapılacak' diyor. İkinci başkan Hamdi Yasaman ise 'iki ayrı ibra oylaması olacak' diyor. Biriniz siyah, biriniz beyaz diyorsunuz. Üstelik bu isimlerin ikisi de hukuk profesörü."

Taner Aşkın: Galatasarayı bu vebalden kurtarın

GS TV İLE İLGİLİ ÖNEMLİ İDDİA
Taner Aşkın daha sonra toplantıda önemli bir iddada bulunup, "GS TV'de 150 bin liraya yapılacak bir işi 767 bin Euro'ya fatura edilmiş. Bunun araştırılmasını istiyoruz" dedi.

Taner Aşkın: Galatasarayı bu vebalden kurtarın
GALATASARAY SOMA PARASINI 7 AYDIR GÖNDEREMEDİ

KOZAK: KAVGA DÖNEMİ OLDU
Galatasaray camiasının duayenlerinden Hayri Kozak da son dönemde yükselen tansiyona dikkat çekerek, "Duygun Yarsuvat'ın 'sevgi, dostluk, birliktelik' olarak özetlediği bu dönem, tam aksine Galatasaray başkanları arasında kavga dönemine dönüştü. Sorunların giderilmesi adına bütün eski başkanların acilen toplantı yapmalarını öneriyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!