Talaseminin tedavisinde yeni uygulamalar konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Talaseminin tedavisinde yeni uygulamalar konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 16:51

Talaseminin tedavisinde yeni uygulamalar konuşuldu

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA Kent Konseyi'nin katkısıyla düzenlenen panelde, tüp bebek ve Talasemi hastalığı tedavisi konuşuldu.
Kan Hastalıkları Federasyonu, Tebessüm Gönüllüleri ve Mikrogen Genetik Tanı Merkezi işbirliği; Adana Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 'Kan Hastalıklarının Önlenmesi ve Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar' konulu panel düzenlendi. Tarihi Kız Lisesi Binası'nda gerçekleşen panele; kan hastaları ve ailelerinin yanı sıra Şanlıurfa, Antalya, Şırnak ve Hatay'dan konuyla ilgili çalışmalar yapan STK temsilcileri de katıldı.
Panel, Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç'ın, 'Türkiye'de Talasemi Hastalığının Güncel Durumu' başlıklı sunumuyla başladı. Kılıç; Toplumun Talasemi hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi sahibi olması, yeni hasta doğumlarının önlenmesi ve hasta bireylerin tedavileri için yeni uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla bu panelin düzenlendiğini açıkladı.
Ardından,  Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT), Tüp Bebek Uygulamaları ve Gen Terapisi Uygulamalarının Güncel Durumu gibi konularda katılımcılara bilgi verildi. Panele katılan Talasemi hastaları ve yakınları, yeni tedaviler hakkında bilgi alma fırsatı bulurken; kura ile üç aileye ücretsiz tüp bebek tedavisi imkanı sağlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!