Talankara Yılankara Yalankara

TBMM’sinde bir araya gelen siyasetin tanınmış simaları, önce ayrı ayrı giriyorlar havaya sonra milyon izleyicilerin önünde başlıyorlar kavgaya...

Hangi partili çıktıysa kürsüye yemin edip de hayrı mı dokundu bu ülkeye... Aynı tas aynı hamam gerisi yalan, işini bilen yaptı talan sanki yılan. Ülkemizin değil kendi çıkarlarını ön planda tutan Ankara’nın kibar beylerinin vaat ettikleri yalan.

TBMM’de nereden buldun, senin şuyun var benim buyum var diye başlıyorlar kavgaya.

Şudur budur mal varlığı nedir diye bir şey demiyorum durum ortada. Mal mülk meselesi değil de bu neyin kavgasıydı acaba... Şahsım siyaset adamı değilim sadece merak ettiğim şudur; almış olduğunuz 8-10 milyar maaş yetmiyor mu, dünya turuna çıkıyor toplu halde saltanat sürüp alışverişler yapıp hediyeler dağıtıp ger gelip, kokteyler, kalite giyimler, son model otomobillerle korumalı eş dost ziyaretleri, sekreterli ve konforlu makamınız, bu neyin kavgası hani sizin vicdanınız.

Ben şahsım okul okumadım ama bir çok il, ilçe, belde ve köyleri fahri muhabirlik gereği gezerek halkımın nabzını tutarak bir şeyler öğrenip sizlere sesleniyorum. ’Türkiye gidiyor elden söylemesi benden’. Tekrar ediyorum şu bu, şunu bunu yedi diye idda etmiyorum sadece geleceğimiz karanlık biliyorum..

NEYİN KAVGASI

Ülkemizin dört bir yerinden feryatlar yükseliyor, vatandaş aç, işsiz, icralık, hasta, dizleri yorgun, yüzleri solgun, midesi müzmünleşmiş karnı zil çalıyor. Okul okuyan çocukları harçlıksız ve yarı aç yarı yok okul okuyor. Sınır ötesi terör belası yanısıra tinerci vahşeti, her tür hırsızlık, kap kaç, seri cinayetler,

İntiharlar, tecavüzler, uyuşturucu satıcıları, organ mafyası, talan mafyası, zina ve fuhuş patlaması, kocası hapis veya asker olan ihtiyaç sahibi aileler. Dulu, yetimi, askari ücret ile çalışanlar, işi olmayanlar yani.

Yoksullarımız ne olacak. Valilik, Kaymakamlık ve Belediyeleri karınca gibi saran gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için TBMM’de kavga yapsanız da anlasak. Ama karşımıza çıkıp biz vatandaşların dertlerine derman olmuş görünüp kendi çıkarlarınızı ön planda tutmanız doğru değildir.

Ben buradan desem ki; tüm siyasilerin mal varlıkları araştırılsın, diye kayda alınmayacaktır. Eğer bu konularda hatam ve yalanım var ise mahkeme kapıları açık.

Necip YOZGATLI

Dikmencik!...

AH o Dikmen Caddesi altyapı yenileme çalışmaları...

Yaz aylarında Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün önünden başlayarak Ayrancı Lisesi’ne kadar devam eden yol üzerinde bİr takım alt yapı yenileme çalışmaları ve akabinde de kaldırımları yenileme çalışmaları yapıldı. Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bekledik ki bu güzergaha güzel bir asfalt dökülsün ama yetkililer sadece deştikleri yerleri yama yapmakla yetindiler. Hoplaya zıplaya evden işe işten eve gitmekten yorulduk artık.

Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz. Ya da ne zaman asfalt dökeceklerse bizleri bu konuda bilgilendirmelerini bekliyoruz.

Füsun YARLIĞAN

Uyan Ankara Halkı!..

ANKARA
halkını sağduyuya çağırıyorum. Komşu devletlerin başkentlerine bakın, bir de bizim başkente.

Trafiğe çıkan 1000 otobüsten 500’ü 1991 ve 1994 model. Hatta 1987 model olanlar var. Bu nasıl zihniyet yüzde 52 oy alıyor, yeni aldığı otobüsler 50 kişi alıyor o da ayaktaki ile birlikte. Su diyeceksiniz gördünüz rezaleti yazın. 4000 BUGSAŞ şoförü 600 YTL maaş alıyor. Sendika yok, sendikalı olan 600 kişi işten atıldı. Mahkeme hepsine işe dönüş verdi ama işe alınmadılar.

Soruyorum başarı bunun neresinde?

3 bin EGO personeli eşi ve çocukları ile birlikte 10 bin kişi otobüse bedeva biniyor. Adalet mi bu.. Atina’da insanlar 1991 model otobüslere mi biniyor? Moskava’da sular akmıyor mu?

Ankara’da dağıtılan gıda yardımlarının yarısı torpilli ve kimlik numaralarından SSK numaralarına bakın maaşları 1000 YTL’den aşağı değil.

Ahmet KAYA

Sayın Bakan nerede yaşıyor

EKONOMİDEN sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek "Ücretler bizde çok düşük değil, İngiltere’de aylık bağlama oranı 1.25, bizde 3, şimdi bunu 2’ye indiriyoruz.. OECD ülkeleriyle kıyaslayınca en yüksek ücret bizde." diyor!

İngiltere’yi iyi bilen Bakan’a soruyorum; ortalama bir emekli maaşı, sizin bir günlük giderinizi karşılar mı acaba? Türkiye’nin gerçeklerinden ya bihaber yada İngiltere mukayesesi işine geliyor! Bu kadar kopuk ülke mi yönetilir?

Metin ALTAY

GÜNÜN SÖZÜ

"Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır."

(Schiller)
Yazarın Tüm Yazıları