Taksiciye ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Taksiciye ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 16:59

YHT Garı önünde yolcu bekleyen Gar Taksi Durağı’nın taksici esnafına son bir ayda kesilen ceza tutarı 30 bin TL’yi buldu. ‘Yasak yerde duraklama’ cezası kesilen taksiciler isyan etti: “Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Dolmuşa, otobüse, hususi araca hiçbir şey yok; taksiye ceza yağıyor.”

Haberin Devamı

Gar Taksi Durağı taksicileri, geçen yıl hizmete giren Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı önünde yolcu beklerken, trafik cezası kesildiğini ve büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.
Celal Bayar Bulvarı’nda kendilerine durak tahsis edilmesini isteyen taksici esnafı, eski tren garı önündeki duraklarında dün bir araya geldi. Son bir ayda yedikleri cezaların 30 bin TL’yi aştığını ifade eden durak başkanı Mehmet Savaş, “Belediye Başkanı, ‘Çalışmalar devam ediyor, 8 otoluk yer hazırlıyoruz size’ demişti ama her gün ceza yiyoruz. Anamızdan emdiğimiz süt, burnumuzdan geldi” dedi. Taksi durağı tabelası olmadığı için YHT Garı önünde 5’er araçlık gruplar halinde çalıştıklarına ve bekleme sürelerinin en fazla 5 dakika olduğuna dikkat çeken Savaş, şunları söyledi:

AYLIK 100 BİN TL İSTİYORLAR

“Burası 50 senelik gar durağı. Yeni bir gar binası yapıldı. Buraya değil de örneğin AŞTİ tarafına yapılmış olsaydı bizim hakkımız yoktu ama kendi alanımız içine yapıldı. Buna rağmen orada yolcu almamıza izin vermiyorlar. Yeni garı yapan yüklenici firmalar ‘orada taksi tutarsanız bize aylık 80 bin lira para vereceksiniz’ diyor. KDV’si ile aylık 100 bin TL yapıyor. Burada çalışan insanlar zaten günlük 100-150 lira evine para götürebiliyor. Bu paranın 40 lirasının nasıl onlara verelim. Haliyle oraya para vermediğimiz için trafik ekiplerine şikâyet ediyorlar.

ARAÇ BAŞI 95 TL PARK CEZASI

Ekipler geliyor, evrakları istiyor ve araç başı 95 TL park cezası yazıyor. Sağ taraf komple hususi araç dolu. Onları örnek gösteriyoruz, ‘onlar yolcu alıp, götürecek’ diyorlar. Ama biz de durmuyoruz ki. Bekleme yok, en fazla 5 dakika. Buradan trenin geliş saatine göre 5’er araç çıkarıyoruz. Yolcuyu alıp, hemen gidiyoruz. Dolmuşa, otobüse, hususi araca hiçbir şey yok; sarı taksiye ceza yağıyor. Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlığ’a, İçişleri Bakanlığı’na, Valilik’e, Emniyet birimlerine, Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçeler yazdık. Şimdi imza topluyoruz, Cumhuriyet Başsavcılığı’na da dilekçe vereceğiz. Burada 200 şoför çalışıyor. Gerekirse 100 arabayla Külliye’ye gideceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım isteyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!