Taksiciden al komployu

İstanbul’da yaşayanlar bilir, taksici dediğin otoritedir. Hem de öyle sadece bir konuda değil, her konuda! İlişki dersen onlarda, siyaset dersen onlarda, ekonomi, uluslar arası ilişkiler, tarih, spor kısaca aklınıza ne geliyorsa hepsi hakkında en güncel bilgi onlardadır. Kimi kapıyı açtığınız anda başlar anlatmaya kimiyse ilk soruyu sorduğunuzda…

Haberin Devamı

Ülkede ne olup bitiyorsa taksiciden alabilirsin haberini. Tamam belki her zaman doğru bilgi değildir anlattığı ama sokaklarda konuşulanın ta kendisidir. Kısacası sokağın sesidir taksici. Kendi dünyandan uzaklaşıp biraz da başkaları ne diyor demek istiyorsan çok uzağa gitmen gerekmez yani. İlk bulduğun taksiye binmen yeterlidir. Hatta bazen de gereklidir.


Çok bilir İstanbul taksicisi. Çok bilmese bile çok inandırıcıdır. Her şeyden önemlisi de ısrarcıdır. Araya girecek fırsatı bulup onun söylediğiyle ters düşecek bir şey söylemeyi başarsan bile pişman eder seni.

 

Taksiciden al komployu

Haberin Devamı


Gezi olayları patlamadan önce uzun uzun kadın erkek ilişkileri hakkındaki naralarını dinlerdim taksicilerin. Eğer yanımda bir erkek ve radyoda bir maç yayını varsa konu spor ve şikeye dönerdi. Haber saatine denk geldiysem ekonomi, uluslar arası ilişkiler, politika ve AB’ye kadar uzanırdı muhabbet ağı. Şimdiyse malum gündem Gezi…/images/100/0x0/55eaf692f018fbb8f8a205ec


Üç haftadır ne zaman taksiye binsem çoğunda yeni bir komplo teorisiyle karşılaşıyorum. Taksici anlattıkça içimden “Yok artık, buna inanıyor olamazsın” diyorum.

 

Hatta bazen de sinsice gülüyorum. Ama güldüğüm o şeyler çok değil birkaç gün sonra Gezi karşıtı bir vekil tarafından tekrarlanıyor. Yani aslında haberler herkesten önce taksicilerde oluyor.


Mesela camide içki içtiler dedikodusunu da ilk bir taksiciden duymuştum, şirketlerin çalışanlarını protestoya gitmek için zorunlu tuttuğunu da, parayla adam tutulup başbakana küfür ettirildiğini de... Anlayacağınız nerde bir komplo teorisi varsa medyaya yansımadan taksicilerdeydi.

 


Peki taksiciler bu bilgileri kimden alıyor?

 

Haberin Devamı

Alın benden de size bir komplo teorisi. Kim ne yaymak istiyorsa taksicileri kullanıyor. Halkla en çok iç içe olanlar olarak taksicileri seçmişler. Malum taksiye bindiğinizde isteseniz de istemeseniz de kendinizi taksicinin oyun sahasında buluyorsunuz. Gideceğiniz yere varana kadar esirsiniz. Taksici o arabanın hükümdarı ve o ne derse haklı. O kadar ısrarcı, o kadar inandırıcı ki! Bilginin doğruluğunu sorgulama hakkınız yok. Çünkü taksici ya kendi gözüyle görmüş ya da çok güvendiği bir müşterisi anlatmış olanları. Biraz şüpheniz varsa, olanlardan biraz uzaksanız, o inandırıcılığa teslim olursunuz.

 

Taksiciden al komployu

 

Gündemi yaşamak yerine yandaş medyadan takip ettiyseniz taksicilerin bilgi birikimine hayran olursunuz. İşte size komplo teorisi. Birileri taksicileri kullanıyor. Onları aramıza karşı görüşleri yayması için yolluyor… Söylüyorum size evangelist/misyoner taksiciler aramızda!

Haberin Devamı


Komplocugiller


• Bu Gezi eylemleri hep Talcid ve limon üreticilerinin oyunu!


• Tarlayı şaşırıp gezi parkına inen uzaylının oyunu!


• Faiz lobisi, CIA, Otpor, Mars, CHP birleşmesi!


• Polis biber gazını gaz bağımlısı direnişçilerin ayağına kadar getirdi! İstanbul çalışıyor!


• Penguen belgeseli Gezi direnişini örtmek değil, tersine kızıştırmak için bilinçli yayınlandı!


• Gezi parkı direnişinde polis saldırılarının amacı taksim esnafını bitirmek ve bölgedeki emlak piyasasını ele geçirmekti!


• Başbakanı “telekinezi” ile öldürme çabalarıdır!


• Bikinili protestocuyu izdiham çıksın diye CHP yollamıştı!


• Gezi olayları, 1980 ve 1990 yılları arasında çocuk yapmaya karar veren ailelerin çalışmalarıdır!

Haberin Devamı


• Bütün bunlar uzay gemimizi yapmayı engellemek içindir!

 

 


 

https://twitter.com/Sabanur




Yazarın son yazıları



#20 Haziran 2013 Duralım ki geride kalanlar yetişebilsin!
#17 Haziran 2013 Aşk yasakları sever
#13 Haziran 2013 Ben ne dersem o” diyenle baş edebilirsiniz!
#6  Haziran 2013 Zor zamanlarda kadın olmak
#3  Haziran 2013 Diren Türkiye: Aşkların en gerçeği seninle!
#30 Mayıs 2013 Hak mı yasak mı?
#27 Mayıs 2013 Ah be Rakı, ayran içtik ayrı düştük, iyi mi!


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


 

 

Yazarın Tüm Yazıları