Taklit ürün aramasında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Taklit ürün aramasında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 12:37

Taklit ürün aramasında gerginlik

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de çarşı, mağaza ve alışveriş merkezlerinde taklit ürün araması yapılması, esnafın tepkisine neden oldu. Denetimde taklit ürün bulunması üzerine tutanak tutuldu.
Adidas marka çantaların taklitlerinin satıldığı yönünde ihbarlar üzerine Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki işyerlerinde tespit yaptırmak isteyen avukat ile esnaf arasında gerginlik çıktı. Tespit yapmak isteyenler ile işyerinin sahibi ve diğer çarşı çalışanları arasında tartışma oldu. Gerginliğin kavgaya dönüşmemesi için çok sayıda polis ekibi, çarşıya geldi. Çarşı yönetimi ve polisin çalışmaları sonucu, tespit yapıldı ve işyeri önünde toplanan esnaf daha sonra dağıldı. Tespit sonucu işyerinde çok sayıda üzerinde Adidas yazan taklit çanta olduğu belirlendi.
Hukukçular, 'Çakma' ürün olarak tabir edilen taklit ürün yapana, satana, ithal ve ihraç edene, nakledene, depolayan ve satın alana, 7 Nisan 2016'da yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu’na göre, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, 20 günü bulan adli para cezası verilebildiğini kaydetti. Ayrıca, Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine el konulan mallar, kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından imha edilebiliyor. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!