Takımlar Devler Ligi'nde tur vizesi arıyor

Güncelleme Tarihi:

Takımlar Devler Liginde tur vizesi arıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 27, 2004 10:36

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turu ilk maçları yarın tamamlanacak. Trabzonspor, Letonya'nın Skonto Riga takımıyla, başkent Riga'da 2. maç için avantajlı bir skor arayacak. Skonto Stadı'ndaki maç, TSİ 20.30'da başlayacak. Karşılaşmayı Alman hakemler Knut Kircher, Harry Ehing ve Markus Scheibel yönetecek.

Haberin Devamı

65. MAÇ

Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 65. maçına çıkacak.  İlk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde eden bordo-mavililer, 37 yıllık tarihinde Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 64 karşılaşmada, 26 yenilgi, 24 galibiyet ve 14 beraberlik aldı.  Letonya takımlarıyla bugüne dek hiç karşılaşmayan Karadeniz ekibi, kupalarda 86 gol atarken, kalesinde 102 gol gördü.
  Â
EN ÇOK 3. TUR
  Â
Bordo mavili takımın Avrupa kupalarında en iyi başarısı UEFA Kupası'nda oldu. Bordo-mavililer, 1994-95 sezonunda 1. turda Romanya'nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere'nin Aston Villa takımını eledikten sonra 3. tura yükselmeyi başarmış, ancak 3. turda İtalya'nın SS Lazio Roma takımına elenmişti.

Karadeniz ekibi, 1991-92 sezonunda da ilk turda Yugoslavya'nın Hask Gradjanski takımını, 2. turda Fransa'nın Olympique Lyon takımını elerken, 3. turda Danimarka'nın BK Kopenhag takımına elenerek kupaya veda etmişti.
  Â
Trabzonspor, Avrupa kupalarında yaptığı maçlar içinde çok güçlü takımları da yendi.  Bordo-mavililer, FC Barcelona, FC Liverpool, FC Inter ve Aston Villa'yı 1-0'lık sonuçlarla yenmeyi başardı.  Karadeniz ekibinin Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu ise 23 golle Hami Mandıralı oldu.

Haberin Devamı

 
Rövanşların 4 Ağustos Çarşamba günü yapılacağı Devler Ligi'nde program şöyle:

    20.00 Apoel Lefkoşa (Kıbrıs Rum Kesimi)-AC Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti)
    20.30 Skonto Riga (Letonya)-Trabzonspor (Türkiye)
    21.00 MK Zilina (Çek Cumhuriyeti)-Dinamo Bükreş (Romanya)
    21.15 BSC Young Boys (İsviçre)-FK Kızılyıldız Belgrad (Sırbistan-Karadağ)
    21.30 Club Brugge KV-PFC Lokomotif Filibe (Bulgaristan)
    21.30 HNK Hajduk Split (Hırvatistan)-FC Shelbourne (İrlanda Cumhuriyeti)
    21.45 Djurgardens IF (İsveç)-FBK Kaunas (Litvanya)
    21.45 Rosenborg BK Trondheim (Norveç)-Sheriff Tiraspol (Moldova)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!