Takım mıyız biz neyiz?

Güncelleme Tarihi:

Takım mıyız biz neyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Öncelikle, bir temel gerçeğin altını çizmek isterim. Bundan böyle kimse içinde gizli din taşımasın. Futbol kulüpleri Milli Takım değildirler ve yabancı takımlarla maç yaptıkları zaman, Türk takımıdırlar diye onları tutmak zorunda değiliz.

Bu nedenle, Fenerbahçelilerin, Galatasaray karşısında Borussia Dortmund'u tutmaları ve Galatasaray'ın yenilgisine sevinmeleri doğaldır. Ben de Real Betis'ten ikinci maçta yedikleri ikinci gol sonrası sevinçten sehpaya tekme sallayıp ayak parmağımı kırmıştım. Ahı gitmiş vahı kalmış Steau Bükreş'e yenilselerdi, şiddetle sevinecektim.

Spor dürüstlüktür ve duyguların yanlış dışa vurumu dürüstlük olamaz.

Hem kendimizi hem de birbirimizi kandırarak bir yere varamayız.

* * *

Şimdi Galatasaray'a gelelim.

1- Galatasaray Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale kalmış bir takımdır ve çıtası çok yüksektir. Galatasaray'ı çeyrek finale kalmak tatmin edemez. Ancak final oynamak tatmin edebilir.

2- Ancak G.S bu yıl Şampiyonlar Ligi'ne noksan bir kadro ve yanlış bir anlayışla girmiştir. Takımın iki açığı yoktur ve oynadığı sistem, sadece kısa paslar ve uzun toplar arasında gidip gelmektedir.

3- Başta Hagi olmak üzere Romenler bu ligde bekleneni veremiyorlar. Borussia Dortmund maçında Hagi ve İlie sıfırda kaldılar. Bu yüzden Hakan Şükür de mahkümları oynadı.

4- Takımın en iyi bölgesi defanstı ve burada elbette hata yapılacaktı. Kim ne derse desin yenilen gol, Bülent‘le başlasa da, Fatih Akyel'in rakibi bastırdığı halde yediği acemice çalımdan ve Volkan Kilimci'nin zamanında çıkmamasından geldi. Bülent Korkmaz'a kimse fatura çıkarmamalıdır. O zamana kadar en az üç farkla ilerde olmalıydık.

5- Eğer her şeye rağmen bu maçı kazansaydık, rüya devam edecek ve sonuçta bizi gene hüsran bekleyecekti. Gheorghe Hagi'nin maç sırasında takımda yarattığı stresi artık çözmeliyiz. Maçı iyi ki kaybettik. Bu maç, bundan sonrası için önemli dersler verdi. İki başlı takım olamaz.

6- Hakan Şükür her şeye rağmen oyunda kedi gibi sindi ve savaşmadı. Bu çocuğa moral gerekiyor ve bunu ona kendisinden başka kimse veremez. Kaleye vuracağı topları pas olarak veriyor. Kısaca saçmalıyor. Buna son vermeli.

7- Fatih Terim'e gelince... O şu anda bıçak sırtında duruyor. Avrupa Kupası'nda yaptığı hataların arefesinde ve G.S'ın bu ligi puansız bitirmesi ihtimali çok yüksek görünüyor. O halde Terim riske girmeli ve eline neşteri alarak takımda operasyon yapmalıdır. Kamının kuruluşu bile yanlıştır.

B.D maçı sonrası yaptığı açıklamaların Türkçe'deki ifadesi ‘‘acz’’dir.

Ben Terim'den acil bir kafa devrimi bekliyorum. Unutmayalım ki Galatasaray'ın en büyük rakibi daima kendisidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!