Takılırsa Bursa’nın kardeşine takılır

Güncelleme Tarihi:

Takılırsa Bursa’nın kardeşine takılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 00:00

“Ankaragücü-F.Bahçe maçında lig yüzde 90 çözülecek. Bursaspor’un Ankaragücü ile kardeşlik ilişkileri o maçı etkileyecek. Fenerbahçe Ankaragücü’nü geçemezse Bursaspor şampiyon olur.”

Haberin Devamı

SÜPER Lig’de geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlar sonunda liderlik koltuğu el değiştirdi. Kasımpaşa’yı 1-0 yenerek 67 puana yükselen Fenerbahçe, 0-0’lık Galatasaray beraberliği ile 66’ya ulaşan Bursaspor’u sollayıp, 77 gün aradan sonra zirveye kuruldu. Şimdi herkesin kafasındaki soru şu; Fenerbahçe, bitime sadece üç hafta kalmışken yakaladığı bu avantajı sonuna dek koruyabilecek mi? Yoksa şampiyonluğun son 90 dakikada kaybedildiği 14 Mayıs 2006’daki Denizlispor maçı gibi bir sürpriz yaşanabilir mi?
Bu önemli soruyu, Hürriyet yazarlarına ve Süper Lig’deki bazı takımların teknik direktörleri ile kaptanlarına sorduk. Hemen hepsi Fenerbahçe’nin avantajlı olduğunu kabul etmekle birlikte, gerek sarı lacivertlilerin gerekse Bursaspor’un birbirinden zorlu maçları olduğunu savundu. Sorularımızı yanıtlayanların birçoğu, Ankaragücü ile Bursaspor kulüpleri arasındaki yakın ilişkiye dikkat çekerek, Fenerbahçe’nin önündeki en zorlu karşılaşmanın Ankaragücü maçı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

YAZARLARIMIZ NE DEDi

Her şey olabilir
-  Feyyaz Uçar: Her şey olabilir hala. Eskişehir çok koşan ve dinamik bir ekip. Her an sürpriz yapmaya müsait. Ankaragücü maçı da kolay değil. Son maç da Trabzonspor maçı. İddiası olmasa da bir derbi maçı. Trabzon rahat, F.Bahçe ise stresli olacak.

A.Gücü’nü yenerse...
-  Hakan Ünsal: Ankaragücü-F.Bahçe maçında lig yüzde 90 çözülecek. F.Bahçe’nin en zor maçı o olacak. Bursaspor’un A.Gücü ile kardeş takım ilişkileri o maçı etkileyecek. F.Bahçe A.Gücü’nü geçerse şampiyon olabilir. Kazanamazsa Bursa şampiyon olur.

270 dakikalık yol
-  Ercan Saatçi: Fenerbahçe artık liderliği bırakmaz gibi görünüyor. Ama futbol öyle bir oyun ki, hiç beklenmedik sonuçlar alınabiliyor. Şampiyonluğa giden 270 dakikalık yolda hem Daum hem de oyuncular varını yoğunu ortaya koyarsa Fenerbahçe şampiyon olur. .

A.Gücü maçı önemli
-  İlker Yasin : Fenerbahçe için A.Gücü maçının önemi çok büyük. A.Gücü maçı, keza Bursaspor’un Beşiktaş ile yapacağı karşılaşma da şampiyonluğu etkileyecek. Ama gerek tecrübesi gerek futbolcu kapasitesi itibariyle F.Bahçe’nin ligi önde göğüsleyeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Fener’in önü açık
-  Kanat ATKAYA: Futbol her türlü sonuca açık. F.Bahçe’nin bu dakikadan sonra şampiyonluğu bırakacağını düşünmüyorum. Kalan 3 maç içinde F.Bahçe’yi en çok Trabzon’un zorlayacağı düşünülebilir. Ancak onlar da kupaya konsantre. Fenerbahçe’nin önü açık görünüyor.

HOCALAR NE DEDi

Lig çok karışık
Rıza ÇALIMBAY(Eskişehir Teknik Direktörü)
-  F.Bahçe ile maçımız olduğu için yorum yapamam. Fakat şurası bir gerçek; çok karışık bir lig yaşıyoruz. Her takım her takımı yenebiliyor. Dolayısıyla şimdiden şu takım şampiyon olur, şu takım ikinci olur diye bir şey söylemek doğru olmaz.

Denizli gibi olabilir
(Hakan Kutlu Denizlispor Teknik Direktörü)

-  Bursaspor kalan 2 maçını da kazanır ve Fenerbahçe puan kaybedebilir. Bursa’yı daha şanslı görüyorum. Fenerbahçe ise Trabzonspor karşısında, daha önce Denizli’de olduğu gibi puan kaybedip şampiyonluğu kaptırabilir.

Haberin Devamı

KAPTANLAR NE DEDi

F.Bahçe ipi göğüsler
(İlhan Eker Gençlerbirliği kaptanı)

-  Şu an için bitmiş bir şey yok. İki takım da zorlu maçlara çıkacak. Bursaspor; Kayseri ve Beşiktaş’la oynayacak. Fenerbahçe de Ankaragücü ve Trabzonspor ile karşılaşacak. İkisi de puan kaybı yaşayabilir ancak ipi Fenerbahçe göğüsler.

Sürpriz olmaz
(Mehmet Yıldız Sivasspor kaptanı)

-  Fenerbahçe bundan sonra liderliği kolay kolay bırakmaz ve sezon bitiminde şampiyon olur. Bu saatten sonra ikinci bir Denizlispor faciası yaşanmaz. Fenerbahçe liderliği rakiplerine artık kaptırmaz. Sürpriz yaşanacağını düşünmüyorum.

4 büyük ligde daha ikişer takım çekişiyor

SÜPER Lig’de F.Bahçe ile Bursaspor arasında yaşanan çekişmenin benzerleri İngiltere, İtalya, İspanya Almanya liglerinde de yaşanıyor... İngiltere: Chelsea 80, Manchester United 79 (Bitime 2 hafta var). İspanya: Barcelona 87, R.Madrid 86 (Bitime 4 hafta var). İtalya: Inter 73, Roma 71 (Bitime 3 hafta var). Almanya: B.Münih 64, Schalke 64 (Bitime 2 hafta var.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!