Tahliyeler başarıdan daha önemli

Güncelleme Tarihi:

Tahliyeler başarıdan daha önemli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2011 14:53

Beşiktaş’ın Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in özgürlüklerine kavuşmasının elde edilecek her türlü sportif başarıdan daha önemli ve mutluluk verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Radyospor’dan Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Curoğlu, “Bizim için arkadaşlarımızın tahliyesi, gruptan çıkmak, grup birincisi olmak ya da diğer sportif başarılardan çok daha önemli ve daha büyük bir mutluluktu. Çük üzülüyorduk. Adalı, Havutçu ve Ateş 6 ay ceza evinde kaldılar. Ben hayatımda bu kadar sıkıntı bir dönem geçirdiğimi hatırlamıyorum. Haksız yere 6 aya yakın bir süre içeride kaldılar. Onlar içeride biz dışarıda aynı sıkıntıyı çektik” dedi.

AVRUPA MÜCADELEMİZDE İLK KEZ GRUBU LİDER TAMAMLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Fahrettin Curoğlu, “100 yılı aşkın tarihi olan kulübümüz ilk defa bir Avrupa mücadelesinde gruptan birinci çıktı. Hem ülke hem de kulübümüz açısından çok mutluyuz. Umarım, yarın da iyi bir kura çeker, Avrupa Ligi’nde gidebildiğimiz kadar gideriz. Mükemmel bir kadromuz var. Carvalhal’dan çok memnunuz” dedi.

Haberin Devamı

ADALI, HAVUTÇU VE ATEŞ İKİ DUYGUYU BİNDEN YAŞIYOR

Tahliyeler sonrası ilk izlenimlerini de anlatan Curoğlu, “Adalı, Havutçu ve Ateş iki duyguyu birden yaşıyorlar. Çıktıkları için mutlular; ama hak etmedikleri halde cezaevinde tutuldukları için de üzgünler.  ‘Maalesef yaşamamamız gerekiyormuş, yaşadık’ diyorlar. Yerleri belli yurtları belli, eğer bir endişeniz varsa belli bir kefalet koyarsınız. Suçlu insanın cezasını çekmesinden yanayım; ama suçu yokken insanların aile onurlarının böyle zedelenmesi doğru bir şey değil” diye konuştu.

TAYFUR HAVUTÇU’NUN ÇOK UZUN SÜRE DİNLENECEĞİNİ SANMIYORUM

Fahrettin Curoğlu, Tayfur Havutçu’nun ne zaman göreve başlayacağıyla ilgili bir soruyu ise “Bana göre Tayfur hocanın biraz dinlenmesi gerekir; moral olarak kendisini toparlaması gerekir: ancak dün akşam beraberdik; ben kendisini iyi gördüm. Morali yerindeydi. O Beşiktaş’ın çocuğu, her zaman içimizde. Teknik direktör olabilir, yönetici olur; her şey olabilir. Tabii ki takımda başında olmak isterse o olacak. Biz her zaman arkasındayız. Hata olduğunu, aklanacağını söyledik. Tayfur hocanın çok uzun süre dinleneceğini düşünmüyorum” şeklinde yanıtladı.

TARAFTAR DÜN AKŞAMKİ GİBİ STADI HER ZAMAN DOLDURMALI

Haberin Devamı

Taraftara da seslenen Curoğlu, “Belediyespor’a 2 puan verince, ilk yarıyı lider bitirme şansımızı azalttık. Ancak hiç belli olmaz, rakiplerimiz puan kaybedebilir. Umarım biz kazanırız, rakipler kaybeder. Belediyespor maçında taraftarlara sitem ettim;  maça çok az ilgi gösterildi. Ancak dün akşam taraftarımızla iftihar ettik. Biz her zaman taraftarımızın Lig de olsa Avrupa Ligi maçı da olsa stadı doldurmasını istiyoruz” dedi. 

KÜME DÜŞME CEZASININ KALKMASI KABUL EDİLEMEZ

Genel sekreter Curoğlu, “Şike nedeniyle küme düşme kalksın düşüncesi kulüplerin isteğiyle hayata geçirilemez. Biz UEFA’dan bağımsız bir ülke değiliz. Mutlaka UEFA’nın talimatlarına göre hareket etmeliyiz. Şike yapan bir takım varsa küme düşer. Bunu önlemek çok zordur.  Küme düşmeyi kaldıramazsınız. Böyle bir şeyi Beşiktaş Yönetim Kurulu’nda henüz değerlendirmiş değiliz. Mahkeme bir takımın şike yaptığı soncuna varmışsa, o takımın küme düşmesini engellemek için kuralları değiştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Buna zaten UEFA müsaade etmez” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!