Tahliye dilekçeleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Tahliye dilekçeleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 14:17

Şike ve teşvik pirimi için verilen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını 1 yıldan 3 yıla kadar indirilen yasa düzenlemesi Meclis'ten geçti. Yasa henüz Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığı ve resmi gazetede yayınlanmadığı için yürürlüğe girmedi, ancak 'futbolda şike soruşturması' kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatları tahliye dilekçelerini vermeye başladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğince başlatılan 'Futbolda şike soruşturması' kapsamında Aziz Yıldırım ve Tayfur Havutçu gibi futbol adamlarının da arasında bulunduğu 31 şüpheli tutuklandı. Nisan ayında da 'Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun' yürürlüğe girdi. Kanunda 'Şike ve teşvik pirimi' suçları için 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası öngörüldü. Ancak kanunda bir takım değişiklikler yapıldı. Yeni düzenlemede, hapis cezası 1 yıldan 3 yıla kadar indirildi ve davalara 'asliye veya ağır ceza mahkemeleri değil, sulh veya asliye mahkemeleri bakacak' ifadesi yer aldı.

SAVCILIK 'DEÄžERLENDÄ°RME TOPLANTISI' YAPACAKÂ

Henüz yürürlüğe girmeyen yasa değişikliği üzerine gözler soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine çevrildi. Savcılığın ne yapacağı merak konusu oldu. Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre soruşturma savcılığı 'yeni yasanın resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesini' bekliyor. Savcılığın yasanın yürürlüğe girmesinin ardından bir değerlendirme toplantısı yapacağı ve dosya üzerindeki kararını vereceği öğrenildi.

Haberin Devamı

YASA ÇIKMADI ANCAK TAHLİYE DİLEKÇELERİ VERİLDİ

Yasa henüz Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığı ve resmi gazetede yayınlanmadığı için yürürlüğü girmedi ancak 'futbolda şike soruşturması' kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatları tahliye dilekçelerini vermeye başladı. Sabah adliyeye gelen avukatlar İlhan Ekşioğlu, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Ahmet Ateş, Korcan Çelikay hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti.

"SAVCI BERK KABUL EDERSE BU AKÅžAM TAHLÄ°YE OLABÄ°LÄ°RLER"

3 Temmuz’da başlayan futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında 14 Temmuz tarihinden bu yana tutuklu yargılanan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve protokol müdürü Ahmet Ateş’in tutukluluk halleri bu akşam saatlerinde son bulabilir.

14 Nisan’da yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’nun 8 maddesi dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan oturumda değiştirilmişti. Kanunda yapılan en önemli değişiklik ise spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişilere 5-12 yıl arası ön görülen hapis cezasının 1-3 yıla inmesi oldu. Yapılan bu değişiklik 14 Temmuz’dan bu yana Metris Cezaevi’nde tutuklu yargılanan Havutçu, Ateş ve Adalı’nın tahliye olmaları için önemli bir etken olacak.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili açıklama yapan Tayfur Havutçu’nun avukatı Nail Gönenli bugün Havutçu’nun tahliyesi, yani tutuksuz yargılanması için şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk’e tutukluluğun kalkması için dilekçeyi verdiğini açıkladı. Avukat Nail Gönenli, savcının tutuksuz yargılama kararı vermesi halinde Havutçu’nun bu akşam saatlerinde bile tahliye olabileceğini belirtti. Nail Gönenli ayrıca Serdal Adalı ve Ahmet Ateş’in avukatlarının da savcı Mehmet Berk’e tutuklulukların kalkması için dilekçe verdiklerini sözlerine ekledi.

METRÄ°S BOÅžALACAK MI?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!