Tahkim'e güvenim tam

Güncelleme Tarihi:

Tahkime güvenim tam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin güzide hukukçularından Prof. Dr. Erdener Yurtcan, naklen yayın kaosuna Tahkim Kurulu'nun son vereceğini söyledi.

Tahkim Kurulu'nun Türkiye'nin güzide hukukçularından oluştuğunu söyleyen Prof. Dr. Yurtcan ‘‘Federasyon iki kulübün havuz sistemine dahil oldukları biçiminde yanlış bir tavır sergilemiştir. Bu yanlış karar futbolun mahkemesi olan Tahkim Kurulu'nun denetimine tabiidir. Kurul bu konuda adil bir karar verecektir'' dedi.

Türkiye'nin sayılı hukukçularından Futbol Federasyonu eski Baş Hukuk Müşaviri ve 3813 sayılı özerk futbol Yasası'nın hazırlayıcılarından Prof. Dr. Erdener Yurtcan, naklen yayın kaosunun Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından sona erdirileceğine inandığını söyledi.

Yurtcan, federasyonun yanlış kararının Tahkim Kurulu'ndan döneceğini belirterek, ‘‘Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın 1997-98 sezonunda 1. ligde yapacakları futbol maçlarının TV'den yayını konusundaki uyuşmazlık halen sürmektedir. Bu iki kulüp federasyonun hukuka ve yasalara aykırı olarak oluşturdukları havuz sistemine girmediklerini bildirmişler ve maçların BİMAŞ aracılığı ile ATV ve Kanal D'de yayınlanması için özel sözleşme imzalamışlar ve bu sözleşmeyi federasyonun onayına sunmuşlardır. Federasyon bu sözleşmeleri onaylamış, iki kulübün de havuz sistemine dahil oldukları biçiminde yanlış bir tavır sergilemiştir. Federasyonun bu yanlış kararı, futbolun mahkemesi olan Tahkim Kurulu'nun denetimine tabiidir. İki kulüp adına bu kurula kararın iptali için başvurulmuş, bu konudaki tüm belge ve deliller kurula sunulmuştur. Ülkemizin güzide hukukçularından oluşan Tahkim Kurulu'nun bu konuda adil kararı vereceğine güvencemiz tamdır. Ülkemizde hukukun üstünlüğünün tartışıldığı şu günlerde Tahkim Kurulu'nun tarihi bir kararla Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin hakkını teslim edeceğine inanıyorum. Bu uyuşmazlık en kısa sürede çözülmeli, ülkemizde futbolla ilgilenen geniş kitlelerin haber alma hakkı ve futbolu şifresiz televizyonda seyretme olanağı sağlanmalıdır'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!