Tahir Tekin Öztan'dan Gaziantep Yemekleri Workshop

Güncelleme Tarihi:

Tahir Tekin Öztandan Gaziantep Yemekleri Workshop
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 12:25

Tahir Tekin Öztan'dan Gaziantep Yemekleri Workshop

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP mutfak kültürünün yurt içi ve yurt dışında tanıtımı yönünde birçok projeye imza atan Tahir Tekin Öztan, öğretim görevlisi ve danışman olarak görev yaptığı Okan Üniversitesi'nde düzenlediği Gaziantep Yemekleri Workshop ile kente ait bütün lezzet reçetelerini uygulayarak tattırdı.

Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şef Tahir Tekin Öztan, Gaziantep mutfak kültürünün tanıtımına yeni bir boyut kazandırarak düzenlediği Gaziantep Yemekleri Workshop'la kebap çeşitleri, mevsim yemekleri, kazan yemekleri, tatlıları ve şerbetlerini uygulamalı olarak hazırlayarak konuklara yedirdi. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde gerçekleştirilen Gaziantep Yemekleri Workshop'ta özellikle mevsim kebapları ve kazan yemekleri büyük ilgi gördü. Tahir Tekin Öztan yaptığı her yemeği ayrıntısına kadar konuklara anlatırken, yemeklerin yapılışıyla ilgili lezzet reçetelerini de vermeyi ihmal etmedi.

Gaziantep Yemekleri Workshop'a katılarak Tahir Tekin Öztan'ın şovunu büyük ilgiyle izleyen Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Okan Üniversitesi Mütevelli Kurulu Başkanı Bekir Okan'ın da bizzat eline zırh alarak kıyma çekmenin inceliklerini gerek konuklara gerekse gastronomi öğrencilerine gösterdi. Ünlü bloggerlerin de katıldığı Gaziantep Yemekleri Workshop'a gastronomi bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri de büyük ilgi gösterdi.

Tahir Tekin Öztan katılımcılara Gaziantep mutfağıyla ilgili bilgiler verirken başarıya giden yolun büyük hayaller kurarak büyük hedefler koymaktan geçtiğini de belirterek şöyle seslendi:

"Siz işinizi severek büyük bir aşk ile yaparsanız başaramayacağınız şey yok. Hayatımı Türk Mutfak Kültürünü tanıtmaya adadım. Elbette doğup büyüdüğüm kentim olan Gaziantep'in ünlü mutfağını da ulusal ve uluslararası arenalarda tanıtırken UNESCO tarafından geçte olsa kentimize verilen Yaratıcı Şehirler Ağına alınmasıyla verilen gastronomi kenti unvanının yaygın olarak tanıtılması için yurt dışı yatırımlarımı hızlandırdım ve Avrupa'nın kalbi olan Berlin'e Sahan Berlin adı altında bir şube açtım. Bu gün Sahan Berlin günün her saatinde Avrupa'nın değişik yerlerinden gelen Avrupalılar tarafından büyük ilgi görmektedir. Biz kendi kültürümüzü önce tanımak, tanıtmak ve tattırmak zorundayız. Dünya gastronomi turizm pastasından bu güne kadar sıfır pay alırken bu günden sonra ortaya hedefler koyarak adım adım bu payımızı arttırmalıyız. Gaziantep mutfağının dünyada yarışamayacağı mutfak yoktur."

Gaziantep Yemekleri Workshop'a katılarak zırhla kıyma çeken Bekir Okan ise Öztan'ı kutlayarak gastronomiye destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!