"Taçsız Kral"ın otomobilini satıp inşaat işine girdi

Güncelleme Tarihi:

Taçsız Kralın otomobilini satıp inşaat işine girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 11:12

- Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları arasında yer alan Ayhan Işık'ın ölmeden önce edindiği 1977 model ''Buick'' marka otomobili 2009 yılında satın alıp Çanakkale'ye getiren Kaan İzmir, ilgilenemediği ve yeni bir iş sektörüne atıldığı için aracı sattı - İzmir: "Otomobilin yeni sahibi çok sevdiğimiz eski bir dostumuz. İyi bakacağını düşündüğümüz birisi. İnşallah bundan sonra Ayhan Işık'ın hatırası onda yaşayacak"

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - MEHMET BAYER - Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları arasında yer alan, oynadığı yaklaşık 200 filmdeki rolleriyle sinema tarihine adını "Taçsız Kral" olarak yazdıran Ayhan Işık'ın ölmeden önce edindiği 1977 model ''Buick'' marka otomobili 2009 yılında satın alıp Çanakkale'ye getiren Kaan İzmir, aracı satıp, parasıyla inşaat sektörüne girdi.

Çanakkale'de yaşayan Kaan İzmir, klasik otomobillere duyduğu ilgi nedeniyle, Ayhan Işık'ın 1977'de yurt dışından Türkiye'ye getirdiği 6600 motor, 406 beygir gücündeki otomobili, 6 yıl önce İstanbullu bir iş adamından satın aldı.

Aracı Çanakkale'ye getiren İzmir, otomobili ilgilenemediği ve iş sektöründe yapacağı değişiklik için sattı.

İzmir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracı aldığı dönemde turizm sektöründe faaliyet gösterdiğini, boş vaktinin bol olduğunu belirterek, "Otomobile binip, gezme, ilgilenme şansımız çok oluyordu. Şimdi inşaat sektörüne girdik bazı arkadaşlarımızla. Bu yüzden araca hiç vakit ayıramamaya başladım, ilgilenemedim. Otomobili çok isteyen ve ilgileneceğine inandığım bir arkadaşım vardı. Kendisi aracı satın almak için çok çaba gösterdi. Biz de baktık araca vakit ayıramıyoruz, ondan ötürü satış kararı aldık" dedi.

Haberin Devamı

Aracın şu anda bakım ve onarım için İstanbul'da bulunduğunu aktaran İzmir, şöyle konuştu:

"Bütün parçaları yurt dışından, orijinal halde getiriliyor. Aracı vermiş de olsak yine takibini yapıyoruz. Peşini bırakmadık, koşturmaya devam ediyoruz. Bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yozgat'a götürüleceğini biliyoruz. Otomobilin yeni sahibi çok sevdiğimiz eski bir dostumuz. İyi bakacağını düşündüğümüz birisi. İnşallah bundan sonra Ayhan Işık'ın hatırası onda yaşayacak."

İzmir, otomobili gönderirken içinde bir burukluk olduğunu sözlerine ekledi.

- Ayhan Işık

İzmir'de 1929'da doğan Ayhan Işık, 1953'te Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sinemaya geçmeden önce grafiker olarak çalışan oyuncu, çeşitli dergilere kapak resimleri yaptı.

Grafikerlikten sinemaya 1951'de Yıldız dergisi ve İstanbul Film'in açtığı yarışmayı kazanarak geçiş yapan Işık, aynı yıl ''Yavuz Sultan Selim ve Yeniçeri Hasan'' filmiyle ilk kez beyaz perdede yer aldı.

Haberin Devamı

''Kanun Namına'' adlı ikinci filmiyle oyunculuktaki yeteneğini kanıtlayarak üne kavuşan Işık, 1959'da ABD'ye gitti ve sinema konusunda inceleme yaptı. Işık, Türkiye'ye döndükten sonra yeni filmler çevirerek ününü sürdürdü. 1972'de film yıldızlarının sahneye çıkma modasına uyarak, Klasik Türk Müziği dalında solistlik yaptı.

Oyunculuğunun yanı sıra yapımcılık yapmaya da başlayan Işık, bir süre sonra oyuncu ve yönetmen olarak ''Örgüt'' filmini çekti ve bu arada bazı reklam filmlerinde rol aldı. Türk sinemasının en büyük oyuncuları arasında gösterilen Ayhan Işık, ikinci filminden sonra fiziği ve yeteneğiyle dikkatleri çekerek, ölene kadar oynadığı bütün filmlerde hep başrol oyuncusu olarak yer aldı.

Haberin Devamı

''Kral'' unvanını alan Işık, ününü en uzun süre koruyan ilk oyuncu oldu. Işık, 1954'te Türk Film Festivali'nde, 1962'de Ses, 1965'te Artist ve daha birçok yayın organının düzenlediği yarışmalarda ''en başarılı erkek oyuncu'' seçildi.

Ayhan Işık, 1979'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!