Süt üreticilerine 'çiğ sütte antibiyotik kalıntısı' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Süt üreticilerine çiğ sütte antibiyotik kalıntısı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2017 12:08

Süt üreticilerine 'çiğ sütte antibiyotik kalıntısı' eğitimi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KOFÇAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Kofçaz İlçesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, süt üreticileri 'çiğ sütte antibiyotik kalıntısı ve önemi' konusunda bilgilendirildi.

Kofçaz İlçesi'nde, Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Taner Akçakaya, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Mustafa Karataş, Orhan Biricik'in katıldığı ve aynı şubeden Veteriner Hekim Filiz Sezer’in 'Çiğ Sütte Antibiyotik Kalıntısı ve Önemi' konusunda sunum yaptığı toplantı süt üreticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Kofçaz ilçesindeki yetiştiricilere bilinçli antibiyotik kullanımı, antibiyotikli sütlerin tüketilmemesi, çiğ sütte oluşabilecek antibiyotik kalıntılarının insan sağlığı üzerine etkileri ve sütten elde edilen ürünlerde meydana gelebilecek olumsuzluklar ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!