Susuzluğu Yok Edecek Karışım, ’Osmanlı Şerbeti’

Güncelleme Tarihi:

Susuzluğu Yok Edecek Karışım, ’Osmanlı Şerbeti’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 11:02

KAYSERİ'DE AKTARCILIK YAPAN MEHMET KEPEZ, VATANDAŞLARIN SICAK GÜNLERDE SUSAMAMALARI İÇİN OSMANLI ŞERBETİ KULLANMALARINI TAVSİYE ETTİ.

Kayseri’de aktarcılık yapan Mehmet Kepez, vatandaşların sıcak günlerde susamamaları için Osmanlı şerbeti kullanmalarını tavsiye etti.
Kayseri’de Ramazan’ın ilk 10 günü etkili olan sağanak yağış ve serin hava, yerini sıcaklığa bıraktı. Mevsim normallerine dönen hava ile beraber oruç tutan vatandaşlarda zorlanmaya başladı. Susuzluğa alternatif bir çözüm bulduklarını söyleyen aktar Mehmet Kepez, yaptıkları Osmanlı şerbeti ile susuzluğun giderildiğini söyledi. Karışım hakkında bilgiler veren aktar Kepez, "Artık yağmurlu havalar sona erdi. Bundan sonra çöl sıcakları denilen sıcaklıklar geliyor. Bu zamanlarda kullanıp hararetimizi alacak ve vücudumuzun terlemesini engelleyecek bazı karışımlar var. Ramazan ayında da bu susuzluğu yok edecek bir çay karışımımız var. Bu şerbetin karışımında ise, demirhindi diye Arabistan’dan gelen bir ürünümüz var. Bu ürün tamamıyla susuzluğu önleyici ve vücudun direncini artırmaya yönelik bir üründür. Bununla beraber içerisine kabuk tarçın, karanfil ve biraz da hibisküs adında bir bitkimizi katıyoruz" dedi.
Kepez, "Yarım kilo demirhindinin içerisine 20 gram karanfil, 30 gram tarçın ve 70 gram gibi hibisküs katılacak. Bunu 15 dakika kaynatılacak şekilde ayarlanacak. Demlendikten sonra soğumaya bırakılıyor. Günde 2 kere içilebiliyor. Sahurda içtiğiniz zaman akşama kadar susuzluk hissedilmiyor" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!