Sürücü Kursları Aralık Ayında En Yoğun Günlerini Yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Sürücü Kursları Aralık Ayında En Yoğun Günlerini Yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 08:25

STAJYER SÜRÜCÜ OLMAK İSTEMEYENLER ARALIK AYINDA KURSLARA KOŞTU

Yeni yıla girilmesi ile birlikte "stajyer ehliyet" uygulaması başladı. Stajyer ehliyet uygulamasına takılmak istemeyenler sürücü kurslarına akın edince Aydın’da sürücü kursları en yoğun günlerini Aralık ayında yaşadı. Stajyerlik uygulamasına takılmak istemeyenlerin yoğunluğu nedeniyle Aydın-Muğla Karayolu üzerinde uzun süren ehliyet sınavları yapıldı.
Aydın’daki sürücü kurslarının "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenlerin çoğalması nedeniyle ciddi yoğunluk yaşarken, trafik kazalarının önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından müfredata konulan stajyer sürücülük uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Aralık ayı "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenle nedeniyle sürücü kurslarının en yoğun ayları oldu.
Yetkililer yeni ehliyet ceza puanının 100 puandan 75’e indirildiğini; Stajyer sürücü belgesinin kırmızı ışık kuralını üç kez ihlal etme, yaya geçiş üstünlüğünü üç kez ihlal etme ve bir kez alkollü araç kullanırken trafikte yakalanması durumunda ehliyetin iptal edildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!