Sürücü Eğitmeni Ömer Terim, Sürücüleri Sise Karşı Uyardı

Güncelleme Tarihi:

Sürücü Eğitmeni Ömer Terim, Sürücüleri Sise Karşı Uyardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 14:55

Kars’ta son günlerde akşam ve sabah erken saatlerde etkili olan sis, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kentte etkili olan sis, pus ve bu etkenlere bağlı ortaya çıkan gizli buzlanma, sürücüler için ciddi kaza risklerini de beraberinde getiriyor.
Kars Özel Özdoğu Sürücü Kursu Sahibi, Çevre ve Trafik Eğitimcisi Ömer Terim, sürücüleri sis, pus ve gizli buzlanmaya karşı uyardı. Terim, son günlerde Kars’ta ekili olan sisin trafik kazalarını neden olduğunu ifade ederek, sisli havalarda sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.
Kars ve çevresindeki illeri de içine alan geniş bir bölgede etkili olan sis ve gizli buzlanmaların trafik kazalarına davetiye çıkarttığını hatırlatan Ömer Terim, sürücülerden, görüş mesafesinin önemli ölçüde azaldığı sisli havada temkinli hareket etmelerini, gereksiz cesaret gösterip hız yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Terim, “Kars’ta son günlerde yoğun olmak üzere sis görülüyor. Sisle beraber meydana gelebilecek ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Sürücüler görüş mesafesinin düştüğü yerlerde kesinlikle hız yapmamalı ve dikkatli olmalı ” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!