Sur'lu kadınlara, kadın sağlığı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Surlu kadınlara, kadın sağlığı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 16:44

Sur'lu kadınlara, kadın sağlığı eğitimi

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)-

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen bir proje kapsamında, Sur İlçesi'ndeki olaylar nedeniyle mağdur olan kadınlara kadın sağlığı eğitimi verildi.

Yenişehir Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi'nde düzenlenen eğitim programına, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun eşi Nermin Ensarioğlu, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Handan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Nevin Öz, Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent ile çok sayıda kadın katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hülya Aksoy, meme kanserinin erken teşhisi konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, "Proje kapsamında öncelikle meme kanserinin erken teşhisi için doktorlarımız tarafından her ay rutin olarak yapılması önerilen, kendi kendine meme muayenesi konusuna çok önem veriyoruz. Biz sizleri bir araya getirmişken kadını ilgilendiren belirli konularda bilgilendirmek istiyoruz. Bugün burada rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, obezite ve kadın sağlığını ilgilendiren birçok konuda sizi bilgilendireceğiz. Ayrıca kadına şiddet konusunda da nerelere müracaat edilmesi gerektiği ile ilgili olarak biraz sonra doktorumuz sizleri bilgilendirecek" dedi.

KETEM Hekimi Dr. Ferda Oruç da, kadın sağlığı eğitim projesi sunumu ve kendi kendine meme muayenesi konulu video gösterimi gerçekleştirildi. Sunumun ardından talep eden kadınlara doktorlar tarafından klinik meme muayenesi yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!