Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 13:43

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde Geçici Eğitim Merkezleri ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim öğretim gören Suriyeli 15 bin öğrenci karne aldı.
Reyhanlı’da Al Selam Geçici Eğitim Merkezi’nde Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan karne dağıtım töreninde Suriyeli öğrenciler ‘Hayat bayram olsa’ ile ‘Türkiyem’ şarkısını söyledi.
Törene Kaymakam Fatih Çobanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Arslan, Suriyeli öğrenci ve öğretmenler katıldı. Al Selam Suriyelilere Yardım Derneği müdürü Dr. Hazar Mahayni, geçici eğitim merkezleri ve öğrencilerine verdikleri destekten dolayı Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Arslan’a plaket verdi. Mahayni, Derneğe bağlı 2 geçici eğim merkezinde 2 bin öğrenci bulunduğunu söyledi. Merkezde, 17’si Türk, 41’i de Suriyeli olmak üzere 58 öğretmen bulunduğunu belirten Mahayni, “Okul, öğretmen ve öğrenci ilişkisine önem veriyoruz. 2 Merkezlerimizde Türk Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatı doğrultusunda eğitim veriliyor. Bir aile ortamı içerisinde çocuklarımızı en güzel şekilde eğitiyoruz. Okulumuzda Türk ve Suriyeli öğretmenler görev alıyor. Kaliteli eğitimle çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Türk yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!