Suriyeli engelli çocuklar, hayvanat bahçesini gezdi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli engelli çocuklar, hayvanat bahçesini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 15:41

Suriyeli engelli çocuklar, hayvanat bahçesini gezdi

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ensar Toplum Merkezi'nde eğitim gören 18 bedensel engelli Suriyeli çocuk, Hayvanat Bahçesi'ni dolaştı.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkesini terk edip yakınlarıyla birlikte Türkiye'ye sığınan 18 bedensel engelli çocuk, ilk kez hayvanat bahçesini gezdi.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Suriyeli engelli çocuklara sahip çıktıklarını söyledi. Çocukların, hayvanat bahçesini gezmek istediklerini talep etmesi üzerine, Fatma Şahin'in talimatıyla çocuklara gezi düzenlediklerini belirten Özsöyler, "Çocuklarımız burayı çok beğendiler. Özellikle kitaplarda gördüğü hayvanları burada canlı olarak gördüler. Kendilerine burasının anısına birer hediye verdik. Kendilerinin çok mutlu olduklarını gözlemledik. Burada bir nebzede olsa Suriye'deki acılarını unutturmaya çalışacağız. Bu tür etkinliklerin sürekliliğini de sağlayacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Ensar Toplum Merkezi Müdürü Salih Açıkgöz ise merkez bünyesinde Suriyeli çocuklara yönelik eğitim seminerleri ve danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu danışmanlık sonucunda Suriyeli engelli çocuklara ulaştık. Engelli çocukları ve ailelerini bir nebze olsun rahatlatmak için buraya bir gezi programı düzenledik. Buna benzer etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca Suriyeli çocukların psikolojik sorunlarıyla da ilgileniyoruz. Bu etkinliğimizle buradaki çocukların savaş psikolojilerini üzerlerinden atmalarını hedefliyoruz."

Engelli Suriyeli çocuklara hayvanat bahçesi gezisinde Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!