Suriye ve Bursalı kızlardan barış ve sevgi mesajı

Güncelleme Tarihi:

Suriye ve Bursalı kızlardan barış ve sevgi mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 14:05

Suriye ve Bursalı kızlardan barış ve sevgi mesajı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - BURSA Kent Konseyi 'Dünya Kız Çocukları Günü’ dolayısıyla hazırlanan programda, aynı sahneyi paylaşan Suriyeli ve Bursalı kız çocukları, dünyaya barış ve sevgi mesajları verdi.
Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle yetim kalan kız çocuklarına hem moral vermek, hem de sıkıntılarına dikkat çekmek amacıyla Bursa Kent Konseyi 2026 Çalışma Grubu tarafından 'Dünya Kız Çocukları Günü’ programı düzenlendi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’ndaki programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve gönüllüleri, Suriyeli anneler ve kızları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
DÜNYAYA İNSANLIĞI ÖĞRETEN MİLLETİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ’11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutlayarak, “Kız çocuklarımız geleceğimizdir” dedi. Kız çocuklarının birikimli, eğitimli, vizyon sahibi olmasının önemine dikkat çeken Altepe, kız çocuklarının Türk toplumunda ve İslam medeniyetinde her zaman ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.
Altepe, “Batı medeniyeti Orta Çağ’da karanlık devri yaşarken İslam medeniyeti kadına her zaman önem vermiştir. Dünyaya insanlığı, medeniyeti, bilimi öğreten bir milletiz. Son dönemde yaşanan olumsuz olaylardan kız çocukları başta olmak üzere çocuklarımızın etkilenmesini istemiyoruz. Çatışmalardan zarar görmesinler. Tarih boyunca millet olarak bu konuda hassas davrandık. Bu konuda her zaman örnek olduk. Savaşın bitmediği Ortadoğu’da çocukların kendi geleceğini yönlendirmesini, kendi kararlarını kendilerinin vermesini arzu ediyoruz. Türkiye olarak her zaman bunun için destek verdik” dedi.
DÜNYANIN BARIŞA İHTİYACI VAR
Tarih boyunca göçlerin sıkıntılar ve mağduriyetler getirdiğini ifade eden Altepe, Bursa’nın da yoğun göç alan bir bölge olduğunu hatırlattı. Sultanlar şehri Bursa’nın kendisine sığınlara her zaman kucak açtığını anlatan Altepe, “Dünyanın bugün her zamankinden daha fazla barışa ihtiyacı var. Şimdi İslam dünyası el ele vererek, kenetlenerek tekrar şahlanacak. Mağdur olan kim varsa ona sahip çıkacağız. Hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Suriye’den gelenler de artık bütünleştik. Bursa’da hangi atölye ve fabrikaya girsek Suriyeli kardeşlerimizle karşılaşıyoruz. Hepsi bu ülkenin ve bölgenin geleceği için çalışıyor. Bizler ensar olarak yapmamız gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Dostluk, kötü günde belli olur. İnsanlar da bugün de ne derece insan ve medeni olduğu belli olur. Bizler Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu’daki tüm sıkıntılı yerlere yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise, Türkiye’nin öncülüğünde 2012’den beri kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü’nde Suriyeli kızları ve ailelerini ağılamaktan gurur duyduklarını dile getirdi.
Bursa Kent Konseyi 2026 Çalışma Grubu Temsilcisi Mutlu Çınar, Burs’nın fethinin 700. yıldönümünün hazırlıklarının en iyi şekilde yapılması amacıyla kurulduğunu anlattı. Bursa’nın fethinin, hayatı göç yollarında geçen Hayme Ana’nın vasiyetinin ilk meyvesi olduğunu söyleyen Çınar, Hayma Ana’nın göç yollarında çektiğini sıkıntıların benzerini yaşayan Suriyeli kızları ile Orhanelili kızları buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.
Konuşmaların ardından Suriyeli kızların hazırladığı şiir dinletisi sahnelendi. Türkiye’de öğrendikleri şarkıları da Türkçe seslendiren Suriyeli çocuklar, salonu dolduranlardan alkış aldı. Orhaneli’den gelen kız çocuklarının da yöresel dans gösterisi sergilediği programın sonunda, kız çocukları tarafından hazırlanan resim sergisi izlenime açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!