Sürekli rejim yapıyorum

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Kahramanmaraş’tan S. Z.

Güzin hanım, ben orta yaşın üzerinde bir beyim. Kalp hastasıyım, yüksek tansiyonum var. Ayrıca safrakesemden de rahatsızım. Bu nedenle doktorlar bana çok sıkı rejim verdiler. Bundan böyle hayatım boyunca rejim yapmak zorundayım. Ancak doktorların verdiği rejimlerin tatsızlığı beni rahatsız ediyor. Onu yeme, bunu yeme, hiçbir şeyin tadı tuzu yok. Böyle yaşamaktansa hiç yaşamamak daha iyi değil mi? Rejim yapacağım diye sonunda açlıktan öleceğim ama bunu oğluma ve hanıma anlatamıyorum. Bana rejim yapabilmek için daha uygun yiyecekler önerebilir misiniz? Hem biraz damak zevkime uygun olsun hem de damarlarıma zarar vermesin.

Gerçekten insan yaşlandıkça biraz damak lezzetine önem veriyor ama aksi gibi doktorlar da bizim yaşımızdakilere her şeyi yasaklıyorlar. Rejim yemekleri de gerçekten hiç lezzetli olmuyor. Ne yapalım, hastalanıp acılar çekeceğimize, çevremizi de üzeceğimize biraz yediklerimize dikkat edelim, değil mi? Üstelik bütün dünya artık doğal besinlere yöneldi. Ağır yağlar, soslar, kırmızı et, kızartmalar sofralardan kaldırıldı. Aksi gibi ben çikolatayı çok severim ama bana da yasaklandı. Arada bir kaçamak yapıyorum. Konserve yiyeceklerden aşırı yağlı, şekerli besinlerden, hayvansal yağlardan uzak durmalıyız. Rejim yaparken biraz da şu noktalara önem vermelisiniz: Örneğin maydanozda bol bol A ve C vitamini var. Protein olarak da balık, tavuk eti, haftada bir yumurta, süt ve az yağlı peynirler, kuru fasulye, soya fasulyesi, soya yağı, yer fıstığı, ceviz, badem gibi besinlerden her gün bir miktar yiyin. Tatlı yerine de meyve, şeker yerine de bal yiyebilirsiniz.

Bitkilerle Sağlık ve Güzellik

Soğanın yararları: Soğanın idrar söktürücü, hazmı kolaylaştırıcı, iştah açıcı, vücuda sükunet verici özelliklerinin yanı sıra yapılan son araştırmalarda kalbe kuvvet verdiği de anlaşılmıştır.



Yazarın Tüm Yazıları