Süre arbedesi

Güncelleme Tarihi:

Süre arbedesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 00:00

Pursaklar’da gece geç saatte açık olduğu için polisin bir markete baskın yapmasıyla ortaya çıkan arbede mahkemelik oldu. Kadın çocuk demeden markette bulunanlara biber gazı sıkan polisin tepki çeken orantısız güç kullanımı marketin güvenlik kameralarına yansırken, görüntüler mahkemeye delil olarak sunuldu.

PURSAKLAR’da geçen Temmuz ayında yaşanan polis baskının kamera kayıtları emniyet güçlerinin orantısız güç kullanımı tartışmasını bir kez daha gündeme getirdi. Pursaklarda yaşanan arbede, iddialara göre şöyle gelişti:
Pursaklar Belediyesi’nin almış olduğu karar doğrultusunda gece 23.00’de kapatılması gereken içki satan bufü ve marketlere yönelik çalışma yapan Pursaklar polisi, 27 Temmuz’da saat 00.30’da ışıkları yanan bir markete baskın düzenledi. Markete giren yaklaşık 10 kişilik polis ekibi, dükkanın hemen kapatılmasını istedi. Market sahibi Ali Sinan ise zaten kapalı olduklarını söyleyerek polise “Kapımızı kapattık ve kapalı tabelamızı astık. Markette temizlik yapıyoruz. Eşim, çocuğum, yeğenim de temizlik yapmak için geldiler” diyerek itiraz etti. Sözlü tartışmalar sürerken ortalık bir anda karıştı. Polis markettekilere kadın erkek ayrımı yapmadan biber gazı sıkarken, direnenleri de yerde sürükleyerek işyerinin dışına çıkardı.

Market sahibi Ali Sinan, baskın yapan polisler hakkında darp suçlamasıyla şikayette bulunduğunu ifade ederek, Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanın ilk duruşmasının görüldüğünü belirtti. Sinan, görüntülerin kayıtlı olduğu ve polis tarafından el konan bilgisayar kasasını yeni teslim aldıklarını ve mahkemeye delil olarak sunulduğunu söyledi.

Sistem nasıl işliyor?

PURSAKLAR Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda alkollü içecek satan yerlerin gece 23.00’de kepenk indirmesi gerekiyor. İş yerini 23.00’den sonra kapatmayan esnafa ise zabıta ya da polis kapatın uyarısı yapıyor. Uyarıya uymayan esnaf hakkında tutanak tutularak, evrak belediye encümenine gönderiliyor. Encümen ise esnafa para cezası kesiyor.
Ancak polisin tutanak tutmak yerine, bazen sert tavırlar içinde olması tartışmalara yol açıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!