Süpürge ‘İktidar’ yolculuğuna çıktı

Güncelleme Tarihi:

Süpürge ‘İktidar’ yolculuğuna çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 00:00

14’üncü yaşını kutlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne, Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başlandı. Bu sene “İktidar” temasıyla havalanan Uçan Süpürge’nin açılış gecesine ünlü isimler renk kattı.

Haberin Devamı

YILLARDIR sonsuz özveriyle sadece Ankara değil dünya markası olan Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 14’üncü yaşına Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başlandı.  Açılışa, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Ahmet Acar, birçok sanatçı, yazar, akademisyen ve sanatsever katıldı.
Bu yıl “İktidar” temasıyla yola çıkan festivalin açılış töreninin sunuculuğunu “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin başarılı oyuncuları Ayça Bingöl ve Orhan Alkaya üstlendi. Ankaralı sinemaseverlerin merakla beklediği festivalin açılış töreninde, festivale destek veren kurum ve kuruluşlara plaket sunuldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Uçan Süpürge Yöneticisi Halime Güner, modern zamanlarda kadının iktidar ağıyla kuşandığını belirtti. İktidarın ağlarını örerken kadınların da iktidarı yakından tanıdığını, taşıyıcısı olduğunu ve onun sözlerini ürettiğini vurguladı.

İktidar eşitliği sevmez

Haberin Devamı

KADINLARIN her türlü iktidarla derdi olduğunun altını çizen Güner, “İktidar denilen kavram eşitliği ve özgürlüğü sevmez. Ayrıcalık ister. Ayrıcalıklar kadınlara karşı ayrımcalığın da en güçlü aracı. Oysa bizim ayrıcalıkların yarattığı eşitsizliğe ihtiyacımız yok” dedi.

Onur ödülü Alabora’ya

Onur Ödülü bu yıl Derya Alabora’ya verildi. “Sinemada kendi duruşunu yaratmış, özgün katkısıyla oyunculuğa farklı bir soluk getirmiş bir oyuncu olarak” ödüle layık görülen Alabora’ya ödülünü, yönetmenler Zeki Demirkubuz ile Nisa Akman verdi. Festivalin “Her Biri Ayrı Renk”, “Çocuk Gelinler”, “Bir bilet sadece gidiş”, “Documentarist”, “Kısa Olmazsa Olmaz” bölümlerinin de tanıtıldığı sinevizyon gösterisinin ardından, Feo Aladağ’ın yönettiği, Derya Alabora, Settar Tanrıöğen ve Sibel Kekilli’nin başrollerini paylaştığı “Ayrılık” filmi gösterildi.


Bilge Olgaç Başarı Ödülleri sahiplerini buldu


SİNEMAYA kamera önünde veya arkasında emek vermiş kadınlara sunulan Bilge Olgaç  Başarı Ödülleri’nin ilki 1960’lı yıllarda başlayan kariyerine 40’tan fazla plak  sığdıran ses sanatçısı Handan Kara’ya verildi. Ödülünü Naim Dilmener’in elinden  alan Kara, Uçan Süpürge ekibini çok sevdiğini belirterek, verdikleri ödül için onlara teşekkür etti. Kara, sahnede, kendisinin de çok sevdiğini vurgu-ladığı “Kulak-ların Çınlasın” adlı şarkıyı seslendirdi.
Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’nin ikincisi ise, sinemada üretimin çoğalmasına ve genç sinemacıların yetişmesine katkıda bulunduğu gerekçesiyle Deniz Türkali’ye verildi. Türkali, ödülünü Barış Pirhasan ile gazeteci-yazar Yıldırım Türker’den aldı. Türkali, şimdiye kadar ödül alırken duygulanan ya da ağlayan kişilere çok güldüğünü ancak şimdi kendisinin de aynı durumda olduğunu anlattı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!