Süperman'in süper dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Süpermanin süper dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünya ve olimpiyat şampiyonu ABD'li Michael Johnson, Atina'da 400 metrede 44.12'lik derece ile kazandığı altın madalyayla kendini kanıtladı. Kanadalı Donovan Bailey ile giriştiği özel 150 metre yarışını sakatlanarak yarım bırakmıştı Johnson. Ardından Paris'te 400 metrede 5. olarak, 1989'dan beri katıldığı her yarışı (58 yarış) kazanma unvanını yitirdi.

Sakatlığı nedeniyle ABD seçmelerine katılamayınca, Atina'ya gelme şansını da kaçırdı. Ancak IAAF Başkanı Nebiolo özel davetle büyük şampiyonu Atina'da da yarışmaya davet etti. Johnson, seçmelerde beklenen çizgide değildi. Hatta 2.turda finişe yaklaştığında duraklaması yüzünden az daha yarı finali kaçırıyordu. Ama finalde muhteşemdi.

Kazandığı 3. dünya şampiyonası altın madalyasının sevincini Olimpiyat Stadı'nda ‘‘Süperman'' tişörtüyle sevinç turu atarak kutlayan Johnson, ‘‘Ben gerçek şampiyonum'' dedi ve ekledi: ‘‘Dünyanın en iyi atletiyim. Herşeyi geride bıraktım. Haziran ayı kabustu. Şimdi herşey yeniden başladı. Benim hakkımda söylentiler çıkaranlara da en güzel yanıtı verdim.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!