Superman köklerine dönüyor

Yazın gişe canavarlarından “Man of Steel”, önceki Superman filminin yarattığı hayal kırıklığını yok etmek için elinden geleni yapıyor. Usta yönetmen Danny Boyle’un son filmi “Trans” özlediğimiz bir psikolojik gerilimken, Fransız yapımı “Havada Aşk Var” haftanın romantik seçeneği olarak karşımızda…

Haberin Devamı

Man of Steel
Yönetmen: Zack Snyder
2013/ABD-Kanada-İngiltere/143’

En son Bryan Singer’ın yönettiği filmle büyük hayal kırıklığı yaratan Superman macerası bu kez “300”, “Watchmen”, “Sucker Punch” filmlerinin yönetmenine emanet. Senaryoda ise son iki Batman filmlerini yazan David S. Goyer bulunuyor. Film, Superman’in köklerine, geçmişine dönerek kahramana farklı bir bakış açısı getiriyor ve genç bir adam olarak, nereden geldiğini ve buraya ne yapmak üzere gönderildiğini keşfetmek üzere bir serüvene koyuluyor. Clark Kent/Superman rolünde “Immortals”tan hatırlayabileceğiniz Henry Cavill oynarken gazeteci Lois Lane’i Amy Adams, genel yayın yönetmeni Perry White’ı Laurence Fishburne, öz babası Jor-El’i Russell Crowe canlandırıyor. Superman’in bu seferki kötüleri ise General Zod ve Zod’un şeytani ortağı Foara.

Haberin Devamı

‘BUGÜN’ ARTIK ÇOK DAHA BULANIK

Trans
Trance
Yönetmen: Danny Boyle
2013/İngiltere/101’

En son “127 Hours/127 Saat” filmiyle karşımıza çıkan usta İngiliz yönetmen Danny Boyle’un son filmi “Trans”, müzayede memuru olarak çalışan Simon’ın hırsızlarla işbirliği yapmasıyla birlikte gelişen olayları anlatıyor. Değeri birkaç milyon dolar olan bir tablonun çalınması için bir suç çetesiyle anlaşma yapan Simon çalınan tabloyu büyük bir yere saklar. Ancak hırsızlık çetesi yüzünden kafasına aldığı darbe sonucu hafızasını kaybeder ve uyandığında tablonun yerini hatırlayamaz. Psikolojik tedavilere ve onlarca işkenceye cevap vermeyen Simon, çetenin liderinin getirttiği bir hipnoz uzmanı ile geçmişinde derinlere inmeye başlar. Hipnoz nedeniyle, eski kırgınlıklarını ve tutkularını tekrar hatırlayan Simon için “bugün” artık çok daha bulanıktır. James McAvoy, Vincent Cassel ve Rosario Dawson’ın başrolünde olduğu film pikolojik gerilimlerden hoşlananları fazlasıyla memnun edecek.

ESKİ AŞIKLAR UÇAKTA KARŞILAŞIR

Havada aşk var
Yönetmen: Alexandre Castagnetti
2013/Fransa/96’

New York’ta avukatlık yapmakta olan yakışıklı Antoine, bir toplantı için Paris’e giderken uçakta deliler gibi aşık olduğu eski kız arkadaşıyla tesadüfen yanyana oturur. Acaba Antoine yıllar sonra Julie’yi yeniden görünce yarım kalan aşk hikayeleri kaldığı yerden devam edebilecek midir? Ludivine Sagnier ve Nicolas Bedos’un başrolünde olduğu film, haftanın romantik komedi seçeneği.

Yazarın Tüm Yazıları