Süper Tugay

Güncelleme Tarihi:

Süper Tugay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

G.Saray ile Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde aldığı sonuçlar İtalyan ve İsveç basınında geniş yer buldu. İtalyan basını, Sparta Prag'a attığı iki golle G.Saray'ı galibiyete taşıyan Tugay'dan övgüyle söz ederken, İsveç basını, Göteborg'un Beşiktaş karşısında zor bir galibiyet elde ettiğini yazdı.

İTALYAN BASINI

İtalyan basını, G.Saray'ın Sparta Prag'ı yenerek, B.Dortmund'a 2-0'lık skorla boyun eğen Parma'ya yardım ettiğini öne sürdü. Corriere Dello Sport, Tugay'ı göklere çıkararak, ‘‘Süper Tugay ve gelen ilk galibiyet’’ başlığı ile Türk takımının diğer maçlara oranla çok daha iyi oynadığını ve haklı bir galibiyet elde ettiğini yazdı.

La Gazetta Dello Sport ise, ‘‘G.Saray'ın yardım eli Parma'ya’’ başlığı ile sarı kırmızılıların Tugay'ın attığı iki golle ilk galibiyeti ve üç puanını aldığını belirtti. İtalyan basını Göteborg-Beşiktaş maçında bir hakem faciası yaşandığını ve Belçikalı düdük Amand'ın yanlış kararları ile maçın skorunu değiştirdiğini öne sürdü.

İSVEÇ BASINI

İsveç'te tabloid boyda çıkan Expressen Gazetesi, 1. sayfadan fotoğraflı olarak kullandığı haberde, ‘‘Skandal Başarı’’ biçiminde başlık atarken, Göteborg'un zor bir galibiyet aldığını yazdı. Kaleci Tomas Ravelli'nin kırmızı kart görmesini skandal olarak yorumlayan gazete, Göteborg'un zaman zaman iyi oynayarak ilk kez 3 puana ulaştığını, ancak taraftarlarını tatmin etmediğini bildirdi.

Göteborgs Posten Gazetesi ise ‘‘Galibiyet kızardı’’ başlığıyla verdiği haberde, Göteborg'un zorlanmasına karşın ilk kez galip gelerek moral kazandığını yazdı. Göteborg'un, bu galibiyetle iddiasını az da olsa sürdürdüğünü kaydeden gazete, İsveç ekibinin kazandığı moralle PSG karşısında da sürpriz yapabileceğini ifade etti. Hakemin kötü bir yönetim gösterdiğini de yazan Göteborgs Posten, kaleci Ravelli'nin hareketlerinin kasti olmamasına karşın kırmızı kart görmesinin, haksız bir karar olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!