Süper sultanlar: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Süper sultanlar: 3-0
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2003 01:50

Avrupa Şampiyonası'nda kızlarımız, Slovakya karşısında fırtına gibi esti. Rakibini 61 dakikada bitirdi. Takım halinde mükemmel oynayan sultanlarımız, yarı finali garantiledi. Almanya'yı gözüne kestirdi.

FİLEDE fiksmenü: 3-0... Kızlarımız Rusya zaferinden sonra Slovakya'yı da set vermeden dize getirdi ve Rusya'sız yarı finale grubunda Almanya ile birlikte adını yazdırdı.

Sultanlarımızın hızı, Slovakya karşısında da sürdü. Oyuna ekonomik başlayan kızlarımız, bir ara 5-1 geriye düştüyse de Neslihan'ın o muhteşem maç servisleriyle dengeyi sağladı. Sonra da Esra'nın köşeden smaçları, Özlem'in de bloklarıyla coşan takımımız, ortadan da Aysun ile rakibini vurdu, seti de 25-20 kazandı.

Kolay geçtik

İkinci sette Slovak tamının tek çaresi vardı, etkili servis atmaktı. Bayan Milli Takımımız, yine etkili smaç servislerle Slovak manşetini bozdu, günün başarılı ismi Esra rakip takımın bloğunu dağıttı. Yatık toplarda Aysun sahneye çıktı. Neslihan köşelerden vurunca, takımımız bu seti de 25-20 kazanmasını bildi.

Üçüncü set çok kolay geçti. Köşe hücumlarda Esra, ortada Aysun, Natalia ve Neslihan smaç ve plaselerle Slovak defansını dağıttı. Gururlarımız, seti de 25-14'le kazandı. 3-0'lık seriyi sürdürdü.

Bayan Milli Takımımız bugün Almanya ile grup liderliği karşılaşması oynarken, Antalya Grubu'nda İtalya'nın ilk 4'e girmesi ya da takımımız ilk 3’e girmesi halinde olimipayat elemelerine direkt gitme hakkını elde edeceğiz.


SALON: Atatürk

HAKEMLER: Biber Volodymyr (****) (Ukrayna) Locatelli Roberto (****) (İtalya)

TÜRKİYE: Bahar (****), Natalia (****), Özlem (****), Neslihan (****), Esra (*****), Aysun (*****), Gülden (****), Mesude (***), Çiğdem (***), Pelin (***)

SLOVAKYA: Szekelyova (***), Povelkova (***), Tomasekova (**), Repakova (***), Kolenakova (**), Marçekova (***) (Kleskenova (****), Biksadska (***), Malekova (**)

SETLER: 25-20, 25-20, 25-14

SÜRE: 61 dakika

(21-21-19)


Başbakan'dan millilere moral

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün Atatürk Spor Salonu'na gelerek Bayan Milli Takımımız’a moral verdi. Slovakya karşısında alınan zaferden sonra oldukça mutlu olan Erdoğan, ‘‘Türkiye bir sıçrama içinde. Bunu sporda da yaptık. Basketbol, futbol ve Süreyya'dan sonra voleybolu

muz da sıçrama içine girdi. Takımımız bu performansıyla Almanya'yı yenecek güçte. Blokta, smaçlarda ve servislerde etkili bir oyun sergiledik. Hepsini kutluyorum’’ dedi. Bu arada GSG Müdürü Mehmet Atalay, Slovakla maçı öncesi A Milli Bayan Voleybol Takımı'nı ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!