Süper Lig'de yeni lider Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Süper Ligde yeni lider Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 21:36

Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanan derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 4-2 yenerek, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getiren derbide Fenerbahçe, 5. dakikada Necip'in kendi kalesine attığı gol sonrası öne geçerken, Beşiktaş, 44. dakikada Ekrem'in attığı “şık” golle skora eşitlik getirdi.
Siyah beyazlılar, 49. dakikada İbrahim Toraman'ın attığı golle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın 63. dakikasından sonra ise siyah beyazlılar adeta “dağıldı”. Bu dakikada Ferrari'nin ceza alanı içinde Lugano'ya dirsek atmasının ardından hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterirken aynı zamanda da Ferrari'yi kırmızı kartla oyun alanının dışına gönderdi. Penaltı atışını 65. dakikada golle sonuçlandıran Alex, 72 ve 75. dakikalarda attığı gollerle de skoru belirleyen futbolcu oldu. Alex de Souza, bu karşılaşmada attığı gollerle, siyah beyazlı filelere gönderdiği gol sayısını 12'ye çıkardı.

Haberin Devamı

Flaş transferlerle başladığı sezonun 2. yarısında oynadığı Süper Lig'deki 4 maçında toplam 8 puan yitiren ve zirveye yaklaşma şansını kullanamayan, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında da hafta içinde Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e kendi evinde 4-1 yenilerek, tur umutlarını mucizelere bırakan Beşiktaş, bu karşılaşmadan da yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

Bursaspor ise ligde dün oynadığı maçta Gaziantepspor'a farklı yenildi. Sahaya sıralamada 3. sırada çıkan yeşil-beyazlılar, 23. dakikada Dos Santos ve 32. dakikada da Yalçın'ın golleriyle 2 farklı geri düştü. Nounkeu'nun 35. dakikada kendi kalesine attığı golle farkı 1'e indiren Bursaspor, 63 ve 75. dakikalarda Cenk'in gollerine engel olamayınca, Gaziantepspor karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

Bu yenilginin ardından Bursaspor, 45 puanla 3. sıradaki yerini korurken, güçlü rakibini evinde farklı yenmeyi başaran Gaziantepspor ise puanını 37'ye çıkardı. Karşılaşma öncesi 5. sırada bulunan kırmızı siyahlıların sıralamadaki yeri değişmedi.

Galatasaray, dün oynanan maçta düşme korkusu yaşayan Bucaspor'u tek golle yenmeyi başardı. Sarı kırmızılılara 3 puanı getiren golü 76. dakikada Culio kaydetti. Sezonun 2. yarısında deplasmanda Bursaspor'a 2-0 ve Gaziantepspor'a 1-0 yenilen Galatasaray, bu karşılaşmayla birlikte Türk Telekom Arena'da oynadığı 3. maçı da kazandı.

Düşme hattında bulunan Bucaspor ise bu sezon oynadığı 12 deplasman maçında 3 beraberlik, 9 yenilgi aldı. Ligde 9. haftada 1-1 biten Sivasspor maçından sonra oynadığı 7. deplasman maçını da kaybeden İzmir temsilcisi, dış saha maçlarında kalesinde gördüğü 24 gole karşılık, ancak 5 kez gol sevinci yaşayabildi.

Zirve yarışının içinde olan Kayserispor ise Medical Park Antalyaspor karşısında son dakikalarda bulduğu gollerle sevindi. Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 90 ve 90 artı 4. dakikalarda Kujoviç attı. Kayserispor bu galibiyetle puanını 42'ye çıkardı haftayı 4. sırada tamamladı.

Ligin 22. haftası bir maç dışında tamamlanırken, 16 takım 25 kez gol sevinci yaşadı. 4 karşılaşmayı ev sahibi, 3 maçı deplasman takımları kazanırken, 1 maç ise berabere tamamlandı.

Haberin Devamı

UĞUR DÜNDAR: Derbi değil şampiyonluk maçı

ERMAN TOROĞLU: Oksijen meselesi

ERCAN SAATÇİ: Ferrari su kaynattı !

ALTAN TANRIKULU: Senden özür dilerim Alex

İLKER YASİN: Ferrari hediyesi

SİNAN ENGİN: Ferrari'nin ihaneti


GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında, Fenerbahçeli Alex bugün attığı 3 gol ile gol sayısını 16'ya çıkardı ve 13 golü bulunan Kardemir Karabüksporlu Emenike'nin önünde ilk sırada yer aldı. Fenerbahçeli Niang, 12 golle bu futbolcuları takip ederken, Trabzonspor'dan Burak'ın 11, Manisasporlu Simpson'un ise 10 golü bulunuyor.

Bu arada, 22. haftanın son maçında yarın Trabzonspor, Manisaspor'a konuk olacak.

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftada alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

22. HAFTA

Eskişehirspor-Sivasspor........................: ( 2 - 1 )
Kasımpaşa-MKE Ankaragücü.......................: ( 2 - 1 )
Bursaspor-Gaziantepspor........................: ( 1 - 4 )
Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor............: ( 2 - 3 )
Galatasaray-Bucaspor...........................: ( 1 - 0 )
Kayserispor-Medical Park Antalyaspor...........: ( 2 - 0 )
Konyaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor.....: ( 0 - 0 )
Beşiktaş-Fenerbahçe............................: ( 2 - 4 )

23. HAFTA

Bucaspor-Bursaspor, MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray, Gaziantepspor-Eskişehirspor, Fenerbahçe-Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor-Konyaspor, Sivasspor-Manisaspor, Trabzonspor-Kayserispor, Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş.

PUAN DURUMU

Süper Ligde yeni lider Fenerbahçe

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!