Süper Lig'de küpemiz de sorun dövmemiz de

Güncelleme Tarihi:

Süper Ligde küpemiz de sorun dövmemiz de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 00:00

Sivasspor’da oynayan forvet oyuncusu, “Türkiye’de, gurbetçi oyuncuların taktığı küpe de, vücudundaki dövme de kadro dışı bırakılmalarına sebep olabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

SEZONUN sona ermesinin ardından Almanya’nın Recklinghausen kentinde yaşayan ailesini ziyarete giden Sivasspor’un tecrübeli futbolcusu Cihan Yılmaz, Türkiye’de forma giyen gurbetçi oyuncuların sorunlarına değindi. Gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Gurbetçilerin, Süper Lig’de oynamak istediğini ama Türkiye’ye uyum sağlamanın zor olduğunu belirten Cihan, “Kimi zaman taktığınız küpe veya vücudunuzdaki dövme yüzünden kadro dışı bırakılabiliyorsunuz. Uyum sorunu sebebiyle, Türkiye Ligi’ndeki bir çok gurbetçi futbolcu yeteneklerine rağmen kaybolup gidiyor” şeklinde konuştu.

Türkiye liglerinde yabancı oyunculara, gurbetçilerden daha fazla tolerans gösterildiğini söyleyen Cihan Yılmaz şunları söyledi:

Tolerans gösterilmiyor

“Benim için Türkiye son şanstı. Bu şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Gurbetçi futbolcu olarak bir şekilde Süper Lig ya da Bank Asya’daki bir takıma transfer olabilirsiniz. Ama bizim için asıl sorun burada başlıyor. Yabancılara gösterilen tolerans gurbetçilere gösterilmiyor. Küpelerimize, dövmelerimize takan hocalar var. Bu sebepten kadroya bile alınmayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cihan, bu sebeplerden kadro dışı kalan arkadaşlarının ismini açıklamadı. Buna gerekçe olarak da, bu futbolcuların baskı altına alınmalarını istememesini gösterdi. Bu açıklamalarının ardından Sivassporlu yöneticilerin Cihan’ı arayarak, “Böyle bir açıklama yapmana anlam veremedik. Biz sana bu sebeplerden dolayı hiç baskı yaptık mı?” dediği öğrenildi.

Milli Takım’da oynamak istiyorum

GELECEK sezon takımı Sivasspor’la olan sözleşmesinin sona ereceğini söyleyen Cihan Yılmaz, “Başkanımız Mecnun Odyakmaz ile aramızda özel bir bağ var. Bu camiadan kopmam gerçekten çok zor ama profesyonel çerçevede her şey olabilir” dedi.

Gelecekte üç büyüklerden birinde oynamak istediğini belirten Cihan, “Üç büyüklerden birinde oynamayı çok isterim. Planlarım arasında bu var. Ama ilk sırada A Milli Takım formasını giymek yer alıyor. Umarım gelecek yıl sergileyeceğim performansla milli formayı sırtıma geçirme başarısını gösteririm” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Halil ve Hamit başarılı olur

Geçmişte Almanya’nın Wattenscheid 09 Kulübü’nde birlikte forma giydiği Hamit ve Halil Altıntop Kardeşler için de yorum yapan Cihan, “Hamit, Real Madrid’e transfer olarak gerçekten kademe atladı. Orada başarılı olacağına dair hiç şüphem yok. Çünkü hem o hem de Halil, çok özel yeteneklere sahip olan futbolcular. Hamit, İspanya’da kariyerinin zirvesini yapacak” dedi.

Halil’in de Türkiye’yi seçerek iyi bir karar verdiğini belirten başarılı forvet, “Süper Lig, dünyanın en zor liglerinden biri. Gerek kalite, gerekse sertlik açısından bir oyuncunun kendini gösterebilmesi için tam kapasite mücadele etmesi lazım. Ama Halil bunun için gerekli tecrübeye sahip. Trabzonspor’u seçmekle doğru bir karar verdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çalımbay:İster yardırır ister çizdirir

CİHAN Yılmaz’ın sözleri ile ilgili görüşünü aldığımız Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Beni futbolcunun dövme yaptırması değil, sahadaki performansı ilgilendirir. İster yardırsın, ister çizdirsin. Cihan’ı da hiç kadro dışı bırakmadım” diye konuştu.

Tercih meselesi

İbrahim Toraman

Birçok arkadaşım dövme yaptırıyor. Bu tamamen tercih meselesi. Öyle olduğu için de kimsenin karışmaya hakkı yok.

Herkes özgürdür

İlhan Mansız

Göğsümde Beşiktaş’ın simgesi olan kartal var. Ve bu halimden çok memnunum. Herkes dövme ve küpe konusunda özgürdür.

Kimse karışmadı

Necati Ateş

Benim için dövme özgürlüktür. Türkiye’de bugüne kadar kimse karışmadı. Avrupa’da da durum böyle. Öyle de olmalı.

Haberin Devamı

Takılmamak gerek

Ahmet Dursun

Dövmeler insanın kişiliğini yansıtır. Futbol dünyasında böyle konulara takılmamak gerektiğini düşünüyorum.

Bunlar ölçü olamaz

Mert Nobre

Önemli olan bir futbolcunun dış görünüşü değil, sahada ortaya koyduğu performansıdır. Daha önce bu konudan başım hiç bir zaman ağrımadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!