Süper Lig tartışması

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren, -ki namı diğer modern Neron- dikkatleri başka yere çekmek için durup durup bir şeyler ortaya atıyor. Şöyle bir zihninizi yoklayın, ‘‘Galatasaray'ın stat projesinin gerçekleşmesi halinde Galatasaray, Diyarbakır'da oynar’’ dedi. Dedi ama, ben bu söylediğine kendisinin de inandığını hiç zannetmiyorum. Ardından Ali Sami Yen Stadı'nın numaralı ve kapalı tribün biletleri kombine olarak satıldı, halen de satılıyor.

Bursa'da Bülent Tulun'dan öğrendim. Dedim ki, ‘‘Uzak ihtimal de olsa körün attığı taş misali bizim Neron eğer kazmayı Ali Sami Yen'e vurursa, ikinci yarı maçlarında sizden kombine bilet alanlar ne yapacak?’’ Tulun'un cevabı aynen şöyle: ‘‘İsteyenlerin paralarını iade edeceğiz. Yahut da maçlarımızı biz Kocaeli sahasında oynayacağımıza göre, o stadın tribünlerinde kombine biletleri olanlara izleme imkanı sağlayacağız.’’

NERON'UN KUMARI

Şöyle bir düşündüm, ‘‘Bülent’’ dedim, ‘‘Kocaeli Stadı tribünleri Ali Sami Yen'in tribünlerine eşit mi?’’ Bana cevap veremedi. Ben de zaten bu olayın gerçekleşeceğine pek ihtimal vermiyorum. Ama inanın, bir Galatasaraylı olarak, hem de öyle göstermelik Galatasaraylılardan değil, özünden, kökünden Galatasaraylı olarak, Neron'un ortaya attığı bu stat projesinin gerçekleşmesinden yanayım. Zira Galatasaray'ın geleceğinin ona bağlı olduğunu biliyorum. ‘‘Nereden biliyorsun?’’ diye soracak olursanız, Neron, Galatasaraylılar Derneği'nde itraf etmişti aylar önce, ‘‘Bu proje gerçekleşmezse hep birlikte yanarız’’ diye.

Şurada kısa bir süre var. Ya birlikte yanacağız, yahut da kurtulacağız. Esasında yanan Galatasaray olacak. Bizim Neron şapkasını alıp, arkadaşları ile birlikte gidecek. Ondan sonra ayıkla pirincin taşını. Neyse, yaşayacağız göreceğiz.

UEFA'YI KARŞISINA ALIYOR

Şimdi de Neron'un büyük bir fikri var. ‘‘Süper Lig'de Galatasaray oynayacak’’ diyor. Haa önce Süper Lig nedir, onu araştırdım, size de anlatayım. Galatasaray'la birlikte Avrupa'nın güçlü takımları UEFA'nın dışında bir organizasyona girecek. Amaç şu; UEFA komitelerinin ve yönetim kurulunun fevkalade harcamalarını önlemek ve UEFA'nın üstünde bir Avrupa Kulüpler Birliği kurmak.

Unutulan bir husus var. UEFA, ülke federasyonlarının oluşturduğu bir kuruluş. Kulüplere muhatap değil, federasyonlara muhatap. Diyelim ki, Süper Lig kuruldu. Galatasaray da UEFA'dan koptu. UEFA'ya bağlı Türkiye Futbol Federasyonu hakem mi verecek, saha mı verecek? Bunu anlamak mümkün değil.

Ama bizim Neron, Galatasaray'ın 50 milyon dolarlık borcunu hatırlatmamak ve dikkatleri başka meselelere çekmete mahirdir. 250 oyla fevkalade genel kurulda trilyonluk harcamalara okey almak her babayiğidin karı değil. Ama o işini biliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!