Süper Lig geliyor

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu, Süper Lig oluşturmak için çalışmalara başladı. 1.Lig ise Doğu ve Batı olmak üzere iki grupta oynanacak...

16 ya da 18 takım

Futbol Federasyonu, 2000-2001 sezonundan başlamak üzere, ‘‘Süper Lig’’ uygulaması için çalışma başlattı. Süper Lig, 16 veya 18 takımın katılımıyla gerçekleşecek. Süper Lig'in altında Birinci Lig yer alacak. Birinci Lig ise Doğu ve Batı grubu olmak üzere 2 grup üzerinden, 16 yada 18 takımla oynanacak.

Tam profesyonellik

İkinci Lig de 16 veya 18 takımın katılımıyla 4 grup üzerinden yapılacak. Üçüncü Futbol Ligi de 8 grup üzerinden gerçekleşecek. Üçüncü Ligde takım sayısı ise belirlenmedi. Ayrıca kulüpler ‘‘Tam profesyonel’’ ve ‘‘Yarı profesyonel’’ olmak üzere iki statüde değerlendirmeye alınacak, yetki belgesi istenecek.

Yönetici- menajer

2000-2001 sezonunda hayata geçirilmesi hedeflenen bu uygulamada herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için 3 ayı aşkın süredir Avrupa ülkeleri bazında araştırmaların sürdürüldüğü belirtildi. Kulüplere profesyonel yönetici-menajer zorunluluğu da getirilecek. Ayrıca futbol emekçileri için bir huzurevi projesi hazırlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!