Sümeyye Boyacı'dan Vali Tuna'ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Sümeyye Boyacıdan Vali Tunaya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 15:44

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Doğuştan iki kolu olmamasına rağmen ayaklarını kullanarak yaptığı resim ve ebrularla tanınan Sümeyye Boyacı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti.

Vali Tuna, Boyacı ve ebru öğretmeni Didem Üstün'ü makamında kabulde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Doğuştan iki kolu olmamasına rağmen ayaklarıyla yazı yazabilen, resim yapan ve yüzen Sümeyye'nin örnek bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Vali Tuna, geçtiğimiz günlerde "Geleneksel Türk Ebru Sanatı Sergisi"nin açılışına katıldığını anımsattı. Vali Tuna, bu sergide sergilenen Sümeyye'nin eserlerini çok beğendiğini bildirerek, "Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarımıza sahip çıkmalıyız. Medeniyet ve kültürlerin geçiş yolu olan Anadolu'da el sanatları çok eski bir tarihe sahip" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yapılan çeşitli el sanatlarında, zevkin, rengin geçmişe olan bağlılıklarının bir örnekleri olduğunu aktaran Vali Tuna, Anadolu el sanatlarının, gelenek ve görenekleriyle maziye olan bağlılıklarını ortaya koyduğunu vurguladı.

Ebru sanatçısı ve öğretmen Didem Üstün de geçtiğimiz günlerde 10 öğrencinin eserlerinin sergilendiği serginin açılışını yapan Vali Tuna'ya teşekkür etti.

Sohbet havasında geçen ziyaretin sonunda Sümeyye Boyacı, kendi yaptığı eserlerinden iki tabloyu Vali Tuna'ya günün anısına hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!