Sümer: Aurelio'nun kafası karıştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Sümer: Aurelionun kafası karıştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2003 14:46

Trabzonspor Kulübü Başkanı Özkan Sümer, Aurelio'nun yeni menajeri Bayram Tutumlu'nun Brezilyalı oyuncunun aklını çeldiğini öne sürerek, "Kaypak bir insan. Önceden bizimle sözleşme imzalayacağını söylediği halde şimdi başka takıma götürmek için çaba harcıyor" dedi.

Haberin Devamı

"RÖVANŞ ALMAYA ÇALIŞIYOR"

Menajeri Bayram Tutumlu'yu adeta yerden yere vuran Başkan Sümer, "Bize de Aurelio'nun Fenerbahçe'ye imza attığıyla ilgili duyumlar geldi. Fakat Aurelio'nun şu anda Fenerbahçe için atacağı imzanın geçerliliği bulunmuyor" diye konuştu. Tutumlu'nun 2 yıl önce de Brezilya'da kendisine Aurelio'yu pahalı satmaya çalıştığını açıklayan Başkan Sümer, "Aurelio'yu 3 milyon dolara satmak istemişti. Bayram Tutumlu'yu devreden çıkararak 600 bin dolara almıştık. Şimdi bunun intikamını ve rövanşını almaya çalışıyor. Aurelio'da kupa maçından sonra Trabzonspor'da mutlu olduğunu ve kalmak istediğini söyledi. Ama yöneticilerimizin kendisine defalarca çağrıda bulunmasına karşın görüşmeye bile gerek duymadı." dedi.

GÄ°DERSE GÃœLE GÃœLE

Menajeri tarafından kafası karıştırılan Aurelio'yu kadroda tutmak istediklerini belirten Sümer, "Bize, (Şu kadar para isterim, bu kadar isterim) gibi bir ifade de bulunmuyor. Sorun parasal değil. Kafası yine karıştırıldı. Biz kendisini tutmak istiyoruz. Anlaşmak isterse masaya oturur, seve seve imza atarız. Ama gitmek isterse de, güle güle, deriz. Trabzonspor hiç bir futbolcuya mahkum değildir. Nasılki, 2 yıl önce hiç kimse onu tanımadığı zaman Türkiye'ye getirdik ve yıldız yaptık. Daha kalitelisini de bulabiliriz." diye konuştu.
 
AYBABA Ä°LE Ä°MZA HAFTA SONU

Haberin Devamı

Teknik direktörleri Samet Aybaba'nın kalıp kalmayacağıyla ilgili olarak da bilgi veren başkan, "Bu konuyla ilgili neyin yazılıp, neyin konuşulduğuyla hiç ilgilenmiyorum. Bu haftanın sonuna kadar imza atacak duruma geleceğimizi düşünüyorum. Bu konuda önemli bir tereddüt de yaşamıyorum" dedi.

Dış transfere de değinen Özkan Sümer, "Çalışmalarımız çok sağlıklı ve hızlı biçimde devam ediyor. İnanıyorumki, Trabzonspor'u hedeflediği büyük yerlere taşıyacak oyuncuları alacağız. Bu konuda fazla aceleye gerek yok" diye konuştu.

AYBABA: KISA SÃœREDE Ä°MZA ATABÄ°LÄ°RÄ°M

DiÄŸer yandan teknik direktör Samet Aybaba da kısa süre içinde bordo-mavili kulüple sözleÅŸme imzalayabileceÄŸini söyledi. Aybaba, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, Kulüp BaÅŸkanı Özkan Sümer ile kendi transferi ve bazı konularda sürekli görüşmeler yaptığını belirterek, ''Kısa süre içinde akit yapabilirim'' dedi.Â

Haberin Devamı

Hiçbir kulüple ÅŸu ana dek bir görüşme yapmadığını da ifade eden Aybaba, ''Benim bir problemim yok. Takımın sorunları konusunda bazı problemler var. Sezon sonunda takımımla sözleÅŸmem sona eriyor. Profesyonel biri olarak, sadece sezon sonundan sonra takımla gönül bağım kalacak. BaÅŸka bir takımla görüşsem, profesyonelliÄŸin gereÄŸi olarak 'görüştüm' derdim. Gazetelerde söylenenler yalan. Kısa sürede akit gerçekleÅŸebilir'' diye konuÅŸtu.Â
   Â
Marco Aurelio'nun Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığı yönündeki haberlerle ilgili olarak da düşüncelerini açıklayan Aybaba, ''Aurelio ve menajeri başka bir takımla anlaşarak bizi yanılttı. Çünkü Aurelio sürekli olarak takımda kalmaktan yana olduğu biçiminde açıklamalar yapıyordu. Bu düşüncelerini de bize iletiyordu'' dedi.

Haberin Devamı

TERÄ°M'E SORUÅžTURMA

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terimïle ilgili olarak soruşturma başlattı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürpınarïla, televizyoncu Halil Şanlı'nın, yerel bir gazetede çıkan, "Terim Allah'a küfretti" iddiasından sonra Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber'de yaptığı başvuruyla Fatih Terim hakkında suç duyurusunda bulundu. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, bu nedenle soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!