Sultanlar'dan tarihi zafer

Güncelleme Tarihi:

Sultanlardan tarihi zafer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 11:23

Japonya'da düzenlelen DÜnya Gran Prix'si ilk maçında Filenin Sultanları, kadın voleybolunda fırtına gibi esen Brezilya'yı 3-2 mağlup ederek trunuvaya süper bir başlangıç yaptı. Sultanlar, bu zaferle 9 kez Dünya Şampiyonu olan, son 53 maçta sadece 4 kez kaybeden ve 18 maçtır da bileği bükülmeyen Brezilya'yı devirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları, son iki olimpiyat şampiyonu ve son iki dünya Grand Prix'i finalisti Brezilya'ya karşı ilk iki seti 25-18 ve 25-23 kazanarak maça çok iyi bir başlangıç yaptı. Üçüncü ve dördüncü setleri 25-21 ve 25-19 kaybetse de final setini 15-12 kazanarak turnuvanın ilk maçında şampiyonluğun en büyük favorisini yenmeyi başardı.

Filenin Sultanları, yarın TSİ 13.15'te turnuvanın ev sahibi Japonya ile karşılaşacak.


EV SAHİBİ İLE AYNI GRUPTAYIZ

Finallerde 6 takım mücadele ediyor. Japonya'da yapılacak Dünya Grand Prix Finalleri'nde genel klasmanda ilk 4 sırada yer alan Brezilya, Çin, Türkiye ve ABD'nin yanı sıra evsahipi Japonya ile 2. Grup lideri Belçika yer alıyor.

Başkent Tokyo'da 20-24 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek finallerde, A Milli Bayan Voleybol Takımı ikinci kez mücadele ediyor.

Haberin Devamı

2012'DE ÜÇÜNCÜ OLMUŞTUK

İlk kez 2012 yılında Çin'in evsahipliğinde organize edilen Grand Prix finallerine katılan milliler, ABD ve Brezilya'nın ardından üçüncü olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!