Sultanlar tango yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sultanlar tango yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2003 11:41

Filenin sultanları, Japonya'da devam eden 9. Bayanlar Dünya Kupası'ndaki 10. maçında, Arjantin'i 3-0 yendi.

Haberin Devamı

(A) Milli Takım, her iki teknik molaya da önde girdiği ilk sette, Natalia ve Neslihan'ın etkili smaçlarıyla rakibi önünde 7 sayı farka dek ulaştı. Hızlı hücumlarla etkili oyununu sürdüren ay-yıldızlılar, 17 dakika süren mücadele sonucunda ilk seti 25-14 kazandı.

2. sete hem Tükiye hem de Arjantin hızlı başladı. Takım kaptanı Özlem ve Bahar'ın bloklarıyla rakibin smaçlarını etkisiz duruma getiren (A) milliler, bir ara sayı farkının 2'ye dek düşmesine karşın oyun disiplininden kopmayarak bu seti de 25-18 kazanmayı bildi.

İlk 2 seti rahat kazanan ay-yıldızlı ekipte, antrenör Reşat Yazıcıoğulları 3. sette Gözde, Gökçen ve Seda gibi genç oyunculara şans verdi. Teknik molalara önde giren Türkiye, Aysun'un kısa pas smaçları ve Neslihan'ın üstüste kazandırdığı sayılarla son seti   25-21 önde tamamlayarak, maçı 3-0 kazandı.

Haberin Devamı

(A) Milli Takım'ın pasörü Bahar Urcu, bu maçtaki iyi oyunu ve kazandığı 5 sayıyla maçın ''en deÄŸerli oyuncusu'' seçildi. Türkiye, kupadaki son maçında yarın TSÄ° 05.00'de Güney Kore ile karşılaÅŸacak.Â

''OYUN DÄ°SÄ°PLÄ°NÄ°NDEN KOPMADIK VE KAZANDIK''

Bayan Voleybol Milli Takım Antrenörü Reşat Yazıcıoğulları, ''Oyun disiplininden kopmadık ve kazandık'' dedi. 9. Dünya Kupası'nda bugün Türkiye'nin Arjantin'i 3-0 yendiği maç sonrasında bir açıklama yapan Reşat Yazıcıoğulları, çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Maça iyi hazırlandık. Oyunun hakimiyeti elimizden hiç bırakmadıkve sayı farkını açmayı baÅŸardık. Bu oyunumuzu sürdürerek yarın Güney Kore'yi de yenmek istiyoruz. Güney Kore Mısır'a ya da Arjantin'e benzemiyor. Daha güçlü bir rakip. Maçın öneminin farkındayız.''Â

Kupada Polonyalı Glinka'nın ardından en skorer oyuncu unvanına sahip Neslihan Demir da Güney Kore maçını kazanmak istediklerini ifadeederek, ''Kupaya çok talihsiz bir başlangıç yaptık, fakat son maçlarımız çok başarılı geçiyor. Yarınki maçı da kazanarak şampiyonayıgüzel bir galibiyetle tamamlamak amacındayız'' diye konuştu.

Dünya Kupası'nda şimdiye dek 2 kez en iyi oyuncu seçilen Neslihan,kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, ''Burada bana gösterilen ilgi beni çok mutlu etti. Umarım hep böyle devam eder'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!