Sultanlar iyi baÅŸladı, kötü bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Sultanlar iyi başladı, kötü bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2003 10:54

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Japonya'da devam eden Dünya Kupası'ndaki 8. maçında, İtalya'ya 3-1 yenildi. Dün ABD'ye kaybeden filenin sultanları, ilk setteki üstün oyununu diğer setlerde taşıyamayınca, 2002 Dünya Şampiyonu İtalya karşısında tutunamadı.

Haberin Devamı

İlk sete hızlı başlayan (A) Milliler,  her iki teknik molaya da önde girdi. Seti yüksek tempoda oynayan  Ay-yıldızlılar, seti 25-20 kazandı ve maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sette, ilk setin aksine tutuk bir oyun sergileyen (A) Milli Takım,  İtalya'nın hızlı hücumları ve etkili smaçlarına çare bulamadı.  1. ve 2. teknik molalara önde giren İtalya karşısında bir ara farkı 1 sayıya kadar düşüren  Ay-yıldızlılar'ın çabası seti çevirmeye yetmedi ve 25-18 kaybetti.

Bir sonraki sette, her iki takım da oyuna tempolu başladı. Rakibin etkili blokları sonucunda sayı alamayan (A) Milliler, bu sette de teknik molalara yenik girdi. Son teknik moladan sonra aradaki sayı farkını 4'e çıkaran İtalya, bu farkın kapanmasına izin vermedi ve seti 25-21 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Hem hücumda hem de savunmada hata yapmayan Ä°talya, kayarak attığı smaçlarla bu sette de üstünlüğünü devam ettirdi. Ä°talya, özellikle ikinci teknik moladan sonra 7 sayı farka ulaÅŸtı. (A) Millilerin farkı kapatma çabaları sonuç vermeyince, Ä°talya son seti 25-20 kazanarak, maçı 3-1 kazandı.Â
   Â
Kupadaki 6. yenilgisini alan (A) Milliler, perşembe günü Osaka kentinde TSİ 11.00'de Mısır ile karşılaşacak.
 
Salon: Hokkaido Prefectural Sports Center

Hakemler: Kun-Tae Kım ** (Güney Kore), Zorica Bjelıc ** (Yugoslavya)

Türkiye: Natalia ***, Neslihan **, Özlem *, Gülden *, Esra *, Aysun ** (Bahar *, Seda **, Pelin **, Sinem **)Â

Ä°talya: Gioli ***, Rinieri ***, Centoni ***, Piccinini ***, Barazza **, Cardullo *** (Leggeri ***, Mifkova **, Sangiuliano **,   Lo Bianco ***)Â

Setler: (25-20, 18-25, 21-25, 20-25)Â

Süre: 86 Dakika (22, 20, 22, 22)Â

YAZICIOĞLU: KONSANTRASYON EKSİKLİĞİ

(A) Milli Takım'da, antrenör Reşat Yazıcıoğulları, yenilgiyi konsantrasyon eksikliği ve oyun disiplininden erken kopmaya bağladı. Yazıcıoğulları, maçtan sonra yaptığı açıklamada, aslında bugün yenilgiye karşın kötü oynamadıklarını ifade ederek,    ''Bugün kötü oynamamıza rağmen oyuncularımız ilk seti kazanınca gereksiz bir rehavete girdi, sanki bu seti kazanmayı yeterli gördüler. Bu durum da topları karşılamadaki konsantrasyon ve oyun disiplinini erken kaybetmemize, dolayısıyla voleybolun temel gereklerini yerine getiremememize neden oldu. Topları iyi karşılayamayınca hızlı ve istediğimiz gibi hücum yapamadık, bu da yenilgiyi hazırladı.'' dedi.

(A) Milli Takım'ın smaçörü Neslihan Demir de, ''Bugün iyibir oyun oynadığımıza inanıyorum. Fakat kritik anlarda konsantrasyonu kaybedip kritik sayılar verince maça ortak olamadık. Oyun disiplininde süreklilik sağlayabilsek, sonuç çok daha farklı olurdu'' dedi.

İtalya Milli Takımı Antrenörü Marco Bonitta ise, ''Türkiye, ne denli güçlü bir takım olduğunu, Avrupa ikincisi olarak kanıtlamıştı. Böyle güçlü bir rakibi yendiğimiz için çok sevinçliyiz. Çünkü bu galibiyetle Atina Olimpiyat Oyunları'na katılma şansımızı biraz daha artırdık'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!