Sultaniye üzümü için sulama kanalı yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Sultaniye üzümü için sulama kanalı yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 10:53

Sultaniye üzümü için sulama kanalı yapılıyor

Haberin Devamı

SULTANİYE üzümleriyle ünlü Manisa Sarıgöl'ün kaderini değiştirecek “Sarıgöl Sulaması Yenileme Projesi"nin 2018 yılı sonunda bitirileceği ve bölge ekonomisine her yıl ortalama 16 milyon lira ek katkı sağlayacağı bildirildi.

1969 yılında yapılan “Buldan Barajı-Manisa Sarıgöl Sulaması"nı açık kanal ve kanaletli sistemden; tamamı kapalı borulu sisteme dönüştürecek Sarıgöl Sulaması Yenileme Projesi tüm hızıyla sürüyor. 23 bin 780 dekar verimli tarım arazisi modern sulama ile tanıştıracak; özel projeyi yerinde inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; önce çalışmalar hakkında kısa bir brifing aldı. Sarıgöl Sulaması Yenileme Projesi'nin bittiği zaman bölge halkına büyük fayda sağlayacağını kaydeden Eker, “Yenileme projemiz devam ederken; çiftçimizin de ürün kaybı yaşamamasına özen gösteriyoruz. Bir yandan bağlara su yollarken, diğer yandan da yeni sistemin borularını döşüyoruz. Bu nedenle zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Ancak her şeye rağmen projemizi süresi içinde tamamlayıp; çiftçimizin yüzünü güldürmek istiyoruz" dedi.

"371 SANAT YAPISI İNŞA EDİLECEK"

Bölge çiftçisine her yıl 16 milyon lira ek gelir sağlayacak proje kapsamında 83 km polietilen boru imalatı yapılacak. 371 adet sanat yapısı, 251 hidrat, 56 tahliye hattı, 2 basınç kırıcı ile 6 kap kapama vanası, 45 ayrım yapısı inşa edilecek. Bölgeye 4 bin 193 metre çelik isale hattı döşenecek. “Sarıgöl Sulaması Yenileme Projesi" tamamlandığında dekar başına 2 bin 679 lira 96 kuruşluk ek gelir artışı beklenirken; 1190 kişiye de istihdam imkanı da sağlanacak. Projenin14 Aralık 2018 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!