Sulakyurt'ta hummalı çalışma

Güncelleme Tarihi:

Sulakyurtta hummalı çalışma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 11:13

Sulakyurt'ta hummalı çalışma

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/SULAKYURT(Kırıkkale), (DHA)-SULAKYURT Belediye Başkanı İsmail Bildik, ilçelerindeki çalışmaların hafta sonu da dahil olmak üzere mesai dışında özverili bir şekilde çalışarak devam ettirildiğini söyledi. Başkan Bildik, imkansızlıklardan imkan oluşturarak ilçe halkına hizmet sunmaya çalıştıklarını kaydetti.
Dar bütçeli bir belediye olmalarına rağmen göreve gelmeden önce ilçe halkına verdiği sözleri tutmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan İsmail Bildik, görevde bulunduğu 3 senede Sulakyurt'un çehresini değiştirdiklerini söyledi. Bildik, "Unutulan ve eskimeye yüz tutmuş parklar ve çeşmeler tekrar canlanırken, köy yolları ve ilçenin yolları neredeyse baştan sona tadilat gördü. Tüm bunların arkasında ise üstün bir çaba ile çalışan belediye personeli ve başkan bulunuyor" dedi.
Hedeflerinin Sulakyurt'u İç Anadolu'nun cenneti yapmak olduğunun altını çizen Belediye Başkanı İsmail Bildik, göreve geldiğinden bu yana ilçede yapılan düzenlemeleri anlattı. Bildik, "60 yıllık ilçemizin maalesef kanalizasyonu yoktu, suyunda sıkıntı vardı. Kanalizasyonu bitirdik, suyunu bitirdik, mesire alanları, piknik alanları. Sulakyurt'un 154 bin metrekare bozuk alanı vardı, şimdiye kadar 80 bin metre karesini yaptık ve şu anda da yapmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Parkı'nda geçenlerde malzemesini aldık üçte bir fiyatına elde ettiğimiz kamelyalarımız ve mesire alanı malzemelerimiz yapılmakta şu anda yine devam eden çalışmamız mezarlık duvarları, mezarlıklara tuvalet, abdesthane ve insanlarımızın oturacağı şadırvanlar yaptırıyoruz" dedi.
26 Ağustos'ta festivalleri olduğunu hatırlatan Başkan Bildik, "Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Şeyh Sami Hazretlerini Anma ve Kavun, Karpuz Festivalini, Başbakanlık Tanıtma Fonundan şu anda yardım bekliyoruz. Eğer onlar, biz festivaline destek vereceğiz, yapabilirsiniz, derlerse festivalimize daha yoğun bir şekilde hazırlık yapacağız. Bunun dışında Sulakyurt Çayı ıslah çalışmalarımız var, DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum, şu anda ciddi destek veriyorlar bize. Bizim hizmet götürdüğümüz yerler bizim ilçe sınırlarımız dışında idi, şimdi yeni bir imar çalışması yaptık, artık bundan sonra Sulakyurt'umuzun ticari alanını oluşturduk ve hayvansal alanını oluşturduk, ekstra konut alanları oluşturduk. Şu anda imarımız bitti parselizasyona başlıyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!