Su sayaçlarını koruma uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Su sayaçlarını koruma uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 13:49

- Babaeski Belediyesi vatandaşları, aşırı soğuklarda su sayaçlarını koruma konusunda uyardı

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - Babaeski Belediyesi, sıcaklıklardaki düşüş nedeniyle su sayaçlarının korunması konusunda uyardı.

Babaeski Belediyesi Su İşleri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, havaların soğuması ile yaşanabilecek sayaç donmalarına karşı vatandaşların gerekli tedbirleri almaları gerektiği belirtildi.

Sayaçların donması halinde belediye su arıza birimine bildirilmesi istendiği ifade edilen açıklamada, şunları kaydetti:

"Sayaçların ve çeşmelerin iyi korunmaması durumunda ilçemizdeki abonelerimiz kesintisiz su hizmeti almalarında sıkıntıya düşebileceklerdir. Sayaç donmasını önlemek için gerekli koruma yapılmazsa sayaç arıza yapmakta, vatandaşlarımız mağdur olmaktadırlar. Bu yerlerin bakım, onarım ve korunması abonelerimizin sorumluluğundadır. Su sayacı, abone şube yolu ve kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekmektedir."

Haberin Devamı

Açıklamada, halkın sayaçların korunması konusunda bazı yanlış uygulamaları olduğu vurgulandı.

Sayaçlara donduğunda sıcak suyla müdahale edilmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Donan sayaca asla sıcak su dökülmemelidir. Sayacın bulunduğu yere kapaklı beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarası belirtilmek suretiyle Su İşleri Müdürlüğümüze bildirilmelidir. Muhafazanın içine soğuktan korumak için köpüklü malzeme, saman veya talaş yerleştirilmelidir. Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır. Bu şekilde sayaçlarımızın donmaması için önlem alınmalıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!