Su sayacında mahkeme kararı yok

Güncelleme Tarihi:

Su sayacında mahkeme kararı yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:00

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresinden (ASKİ) yapılan açıklamada, "Abonelere ön ödemeli kartlı su sayacı takılması uygulamasının iptali ve alınan 300 YTL sayaç bedelinin iade edilmesi yönünde verilmiş bir mahkeme kararı olmadığı" belirtildi.

ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ankara 11. İdare Mahkemesinin aldığı karar gereğince "ASKİ’nin kartlı su sayacı takamayacağı, kartlı su sayacı bedeli olarak alınan 300 YTL’nin ise iade edileceği" yönünde basında haberler yer aldığı ifade edilerek, "Bunların gerçeği yansıtmadığı, mahkemenin ön ödemeli kartlı su sayaçlarının takılmasının iptali ve tahsil edilen paraların iade edilmesi yönünde karar vermediği" kaydedildi.

Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince yetkilendirilen ASKİ Yönetim Kurulunun 18 Mayıs 2005’te "Abonelerin borcundan dolayı sökülen sayaçların yerine ön ödemeli kartlı su sayaçlarının takılması" yönündeki kararına ilişkin olduğu belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

Gerekçe tahsilat

"Kamuoyuna lanse edildiği gibi ön ödemeli su sayaçlarının artık kullanılmayacağı ve halen kullanılmakta olan sayaçlar için alınan ücretin ise vatandaşlara iade edileceği konusunda mahkeme kararı olduğu yönündeki bilgiler doğru değildir.

Mahkemenin verdiği karardan önce ASKİ’nin uygulaması, borcundan dolayı sayacı sökülen abonenin, üç ay içinde borcunu ödemesi halinde mekanik sayacını yeniden takması yönündeydi. Eğer abone borcunu 3 ayın bitiminden sonra ödemişse kartlı su sayaçları takılıyordu. Bunun nedeni ise gerek tahsilatta yaşanan sıkıntının ortadan kalması, gerekse kaçak suyun kullanımın önüne geçilmesiydi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!