‘Su değil çamur akıyor’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

‘Su değil çamur akıyor’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 11:51

Elmadağ’da su kesintileri ve şebekeden akan kirli suyu protesto eden vatandaşlar ASKİ Bölge Müdürlüğü’nün önüne kirli suları dökerek tepkilerini dile getirdi. “Elmadağ susuz dağ oldu” diyen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak çözüm istedi.

Haberin Devamı

Elmadağ’da yaşanan su kesintilerine ve kirli akan suya tepki gösteren vatandaşlar ilginç bir eyleme imza attı. İlçe sakinleri, evlerinden getirdikleri kirli suları ASKİ Elmadağ Bölge Müdürlüğü’nün önüne dökerek protesto eylemi yaptı. Elmadağlıların eylemine CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de destek verdi.

ÇAMURLA ABDEST ALMAK CAİZ Mİ

Bölge müdürlüğünün önünde toplanan ilçe sakinlerinden bazıları ellerinde, “ASKİ şaşırma sabrımızı taşırma, OHAL’de su yok, çamurla abdest almak caiz mi, bizi şımartıyorsun Gazi başkan musluklardan çikolata akıyor” yazılarının yer aldığı dövizler taşıdı. Vatandaşlar adına basın açıklaması yapan CHP Elmadağ İlçe Başkanı Adem Barış Aşkın ilçedeki su sorununun son iki yılda büyüdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

RENGİ DEĞİŞEN SULARDAN KURTULAMADIK

“İlçemiz yıllardan beri süre gelen su sorunuyla karşı karşıyadır. Ne yazık ki bu sorun son 2 yılda doruğa ulaşmış olup, Elmadağ Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığımız tüm yasal ve özel başvurulara rağmen halkımız akmayan, aktığında da her gün rengi değişen sulardan kurtulamamıştır. Yer altı barajı, doğal arıtma, alt yapının değişmesi gibi sözlerle kandırılan halkımız sabretmenin bedelini akmayan ve sağlıksız sularla ödemiştir. Soruyoruz, Elmadağ halkına bu su mu hak görünmektedir? Neden yaptığınız barajdan su gelmeye başlayınca hastaneler dolup taşmaktadır?

GÖKÇEK’İ SU İÇMEYE DAVET EDİYORUZ

Neden Üçevler Mahallesi’nden hiç bir tahlile tabi tutmadığınız dere suyunu depolara tankerlerle taşıyorsunuz. Siz gelmeden önce yapılan depo temizlikleri kaç yıldır yapılmamaktadır. Büyükşehir hizmet yaptığı zaman ‘Biz yaptık’ sular akmayınca, ‘Gidin ASKİ’ye sorun’ mantığını artık halkımız yutmamaktadır. Elmadağ Belediye Başkanı Sayın Gazi Şahin’i aldığı oyların hakkını vermesi için göreve davet ediyoruz. Sayın Melih Gökçek’i evlerimizden akan suyu içmeye davet ediyoruz. Bu sorunu görmezden gelerek çözmeye çalışanlara Elmadağ halkı en güzel cevabı günü geldiğinde verecektir. Unutmayalım su en doğal yaşam hakkımızdır. Bizi bu haktan mahrum edenleri esefle kınıyoruz.”

Haberin Devamı

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’

Elmadağ’daki su protestosuna destek veren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de konuyu TBMM’ye taşıyacağını sözünü vererek şu ifadeleri kullandı: “Bu işin söz veriyorum Meclis’te takipçisi olacağım. İlk fırsatta soru önergesi vereceğim. İlgili makamlara en geniş şekilde taşımak için sizin yanınızda olup destek sunacağımın sözünü veriyorum. Bu haklı talepleriniz elbet sonuç verecektir. Su en temel kullanım ihtiyacıdır. Ankara’nın göbeğindeyiz burada bu suyu bize reva görenlerden de elbet hesabını soracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!